Maltepe’de kadın zinciri: Karanlığa geçit vermeyeceğiz

Seçime günler kala Maltepeli Kadınlar Süreyya Plajı Marmaray önünde toplanarak kadın zinciri oluşturdu. Kadınlar "Karanlığa geçit vermeyeceğiz" dedi.

26 Mayıs 2023 11:29
Paylaş

Maltepeli Kadınlar Süreyya Plajı Marmaray önünde toplanarak; “karanlığa geçit vermeyeceğiz” dedi. AKP'nin Mecliste yaratmış olduğu gerici ittifaka karşı bir araya gelen kadınlar; 6284 sayılı Kadına Şiddeti Önlemeye Yönelik Yasa'dan ve İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmeyeceklerini dile getiren dövizleri ile Maltepe sokaklarında yürüdü. Çevreden gelen destekler ile beraber yürüyüşlerini sürdürdükten sonra Beşçeşmeler Meydanı'nda bir kadın zinciri oluşturuldu.

Maltepeli Kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Nihan; kadınların haklarından da hayatlarından da vazgeçmeyeceğinin altını çizerek, "Öldürülmediğimiz, ne evde ne işte köle edilmediğimiz eşit ve özgür bir yaşam için beraber mücadele edelim. Yıllardır sokakta, evde, iş yerlerinde karşı karşıya olduğumuz bu zihniyeti göndermek için sandığa gidip Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verelim. Maltepeli kadınlara çağrımızdır, oylarımıza birlikte sahip çıkalım!" dedi.

Basın açıklaması kadınların halayları ve türküleri eşliğinde son buldu. (EKMEK VE GÜL)

ÖNCEKİ HABER

Mansur Yavaş'tan "Makam talebim olmadı" diyen Oğan'a yanıt: Oldu

SONRAKİ HABER

Buldan'dan Diyarbakır'a çağrı: Sandığa gidip oy kullanalım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa