26 Mayıs 2023 11:28

Buldan'dan Diyarbakır'a çağrı: Sandığa gidip oy kullanalım

Diyarbakır'da gazetecilerle bir araya gelen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Rejimi ve sistemi oyladığımızın farkında olmalıyız " diyerek sandığa gitme çağrısı yaptı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kürt siyasetçi Ahmet Türk, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekilleri Cengiz Çandar, George Aslan, Sevilay Çelenk ve Mehmet Kamaç, Kayapınar ilçesinde bulunan bir otelde gazetecilerle bir araya geldi. Buldan, buluşmada güncel gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu.

"FAŞİZM VE DEMOKRASİ ARASINDA BİR REFERANDUM"

Buldan, "Diyarbakır halkına şu çağrıyı yapıyorum; İkinci turda oylarımızı kullanalım, sandığa gidelim. Birinci turdaki irademizi ve kararlılığımızı bir kez daha ikinci turda da gösterelim" çağrısı yaptı. 

"Erdoğan’ın bu seçimleri kazanması toplumun bir kez daha nefessiz kalmasına vesile olacak. Erdoğan gittiği takdirde toplum tekrar nefes almaya başlayabilir." diyen Buldan "Erdoğan’ın tekrar kazanması ve çıkaracağı fermanların Türkiye tarihi açısından bir felaket olacağının altını çizmek istiyorum. Bu seçimi, faşizm ile demokrasi arasında bir referandum olarak görmeliyiz" diye konuştu.

Ahmet Türk ise son günlerde milliyetçi söylem üzerinden ilerleyen tartışmaların Kürt halkını kaygılandırdığını ancak sandığa gitmenin büyük önem taşıdığını ifade etti: "Bizim mücadelemiz şahıslarla ilgili değil. Son dönemde milliyetçilik üzerinden dönen tartışmalar halkımızda kaygı yarattı. Sakın oyuna gelmeyin, protesto etmeniz durumunda Erdoğan’ın değirmenine su taşımış olacaksınız. Ya faşizme destek vereceğiz ya da Türkiye’nin nefes alabileceği bir süreci yaşatacak bir adaya oy vermek durumundayız." 

 (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Maltepe’de kadın zinciri: Karanlığa geçit vermeyeceğiz

SONRAKİ HABER

Fatih'te pidecide çıkan yangında 4 işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa