26 Mayıs 2023 13:45

Can Atalay’ın avukatları tahliye için Yargıtay’a başvurdu

Gezi Davası'nda 18 yıl hapis cezasına çaptırılarak tutuklanan, seçimlerde TİP'in Hatay adayı olarak milletvekili seçilen Can Atalay'ın avukatları, Yargıtay'a tahliye talebinde bulundu.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Hatay milletvekili seçilen Gezi tutuklusu Can Atalay’ın avukatları, Yargıtay'a tahliye talebinde bulundu. Avukat Evren İşler, "Bu aşamadan sonra tutuklulukta geçen her gün haksız tutuklamadır" dedi.

Sözcü gazetesinden Sevgim Begüm Yavuz'ın haberine göre, Can Atalay'ın avukatı Evren İşler, milletvekili seçilen Atalay'ın tahliyesi için Yargıtay'a başvuruda bulunduklarını açıkladı. İşler, “Hukuken bu talebin kabul edilmesi gerekir. Anayasa'nın 83. maddesi açık. Milletvekili dokunulmazlığı ve seçilme hakkı uyarınca tahliyesine karar verilmesi gerekir. Biz başvuruyu yaptık. Bu başvuruyu yapmak için mazbatanın alınması gerekiyordu, onu bekledik. Mazbata hazırlandıktan sonra da derhal başvurumuzu yaptık ve tahliyesinin talep ettik." dedi.

İşler bu aşamadan sonra tutuklulukta geçen her günün haksız tutuklama olacağını belirterek "Tutuklamanın koşulları ortadan kalkmıştır. Yargıtay'ın hızlıca karar verip tahliye etmesini bekliyoruz." diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ayşecik Dağıstanlı cinayetinde 2 sanıktan biri akıl sağlığı zayıf raporu aldı, diğeri tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülleri 3 Haziran’da sahiplerini bulacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa