26 Mayıs 2023 16:25

Erdoğan önce "Hiç kimsenin yaşam biçimine karışmadık" dedi, sonra LGBTİ'leri hedef aldı

AKP Kadın Kollarının etkinliğinde konuşan Tayyip Erdoğan önce "Hiç kimsenin yaşam biçimine karışmadık" dedi, ardından LGBTİ yurttaşları hedef alıp "Veba gibi yayılan bu akımlar" sözlerini sarf etti.

Fotoğraf: Emrah Yorulmaz/AA

Paylaş

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Kadın Kolları tarafından İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Kadınların Türkiye'si İstanbul Buluşması"na katılarak konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı forsu bulunan kürsüden konuşan Erdoğan, önce "Hiç kimsenin yaşam biçimine karışmadık", ardından LGBTİ yurttaşları hedef alıp "Veba gibi yayılan bu akımlar" sözlerini sarf etti. Erdoğan, mülteciler için ise "Şu lafa bak, ‘Geldiğimizin ertesi günü bunların hepsini sınır dışı edeceğiz’… Biz ensar olmaya talibiz. Diğerlerinin yaptığını yapamayız çünkü bu zihniyet bir terör zihniyetidir" dedi.

HİÇ KİMSENİN YAŞAM BİÇİMİNE KARIŞMAMIŞ!

Kadınların kazanılmış haklarını hedef alan HÜDA PAR'ı AKP listelerinden Meclise sokmuşken; müzik yasağı, konser ve festival iptalleri sürerken; fahiş vergilerle fiyatları yükseltilen alkollü içkilere zam üzerine zam gelirken konuşan Erdoğan, hiç kimsenin yaşam biçimine karışmadıklarını öne sürdü:

“Bırakın kadınları dışlamayı, hanım kardeşlerimize yönelik pek çok projeyi devreye aldık. Hiçbir ayrım yapmadan kadınların özgürlük, çalışma, istihdam ve temsil alanlarını genişlettik. Aleyhimizde yapılan onca kara propagandaya rağmen hiç kimsenin yaşam biçimine karışmadık. 21 yıllık iktidarlarımız döneminde de bu hassasiyetimizi hep koruduk.”

YİNE LGBTİ'LERİ HEDEF ALDI: "ADETA VEBA GİBİ YAYILAN BU AKIMLAR…"

Konuşmasının devamında LGBTİ yurttaşları hedef alıp bu yurttaşların yaşam biçime müdahaleyi amaçlayan düzenlemeler yapacaklarını söyleyen Erdoğan şu sözleri sarf etti:

"Bizde aile kurumu malum kutsal, ondan taviz veremeyiz.  Kardeşlerim bu CHP, LGBT’ci mi? Bu HDP, LGBT’ci mi? İYİ Parti, LGBT’ci mi? Bu masada olan diğer yavrular, onlar da ses çıkarmadığına göre LGBT’ci mi? AK Partiye LGBT sızabilir mi? MHP’ye ve Cumhur İttifakının diğer ortaklarına LGBT sızabilir mi? Çünkü biz ailenin kutsiyetine inanıyoruz. İnşallah şu seçimden sonra önemli olan adımımız bir an önce aile kurumunu güçlü bir konuma oturtmaktır. Bu adımı atacağız. Kim ak kim beyaz o da parlamentoda ortaya çıkacak. Ne denli bunlar milli, ne denli bunlar yerli, ne denli bunlar ecdadının yolundan gidiyor gitmiyor bunları ispatlayacağız. Küresel kültürün ve güçlerin dayatmasıyla giderek adeta veba gibi yayılan bu akımlarla ilgili şimdiden gerekli tedbirleri almamız gerekiyor. Pazar günü bunun aynı zamanda imtihanıdır. Aile ve Gençlik Bankası ile işte bunu amaçlıyoruz.”

"ENSAR OLMAYA TALİBİZ"

Evlenecek gençlere borç vadeden Erdoğan, mülteciler konusunda ise şunları söyledi:

“Sığınmacılar konusunda da CHP Genel Başkanı’nın yaptığı gibi Nazi dönemini aratmayan nefret söylemlerine asla başvurmayacağız. Bu ülkeye bir daha Boraltan Köprüsü Faciası gibi utanç sahneleri kesinlikle yaşattırmayacağız. Bay bay Kemal, senin ortakların bu konuda hangi adımı atarlarsa atsınlar, bir defa Suriye’nin kuzeyinde yaptığımız biriket evlerle 600 bin sığınmacıyı o evlere taşıdık, taşıyoruz. Şimdi Katar’la yaptığımız bir iş birliğiyle yapacağımız konutlarda 1 milyon sığınmacıyı iskan edeceğiz. Böyle ‘Sizi kovuyoruz, sizi barındırmayacağız’, şu lafa bak, ‘Geldiğimizin ertesi günü bunların hepsini sınır dışı edeceğiz’… Biz ensar olmaya talibiz. Bunlar savaştan kaçarak buralara geldiler. Biz diğerlerinin yaptığını yapamayız çünkü bu zihniyet bir terör zihniyetidir. Sığınmacıların güvenli, gönüllü, onurlu şekilde vatanlarına dönüşünü sağlayacağız. Zaten şimdiye kadar 554 bin sığınmacı geri döndü.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan kadına yönelik şiddetin yok olma noktasına geldiğini iddia etti

SONRAKİ HABER

Almanya’daki Türkiyeli göçmenler: Mülteci düşmanlığına hayır!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa