26 Mayıs 2023 22:24

Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması: "Pazar günü neticeyi alalım adım atacağız"

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Pazar günü neticeyi alalım Kanal İstanbul’la ilgili adımları atacağız” dedi.

ATV canıl yayınından ekran görüntüsü alınmıştır

Paylaş

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATV ve A Haber ortak canlı yayınına katıldı. Kanal İstanbul’un muhalefet tarafından engellendiğini belirten Erdoğan, “Pazar günü neticeyi alalım Kanal İstanbul’la ilgili adımları atacağız” dedi.

Erdoğan, kentsel dönüşümle ilgili açıklamasında, Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turundan sonra alınacak sonuca göre Kanal İstanbul konusunda adım atılacağını söyledi. Erdoğan, “Kanal İstanbul’un her iki yakasında da lüks konutlar yapılacak. Pazar günü neticeyi alalım Kanal İstanbul’la ilgili adımları atacağız” diye konuştu.

Asgari ücrete ilişkin de bir açıklama yapan Erdoğan, "Temmuz ayında asgari ücrete ilişkin hesaplamalar sürüyor. Asgari ücret komisyonunun toplanıp çalışmasıyla belirleniyor. Emeklilerimizi enflasyona karşı koruyacak adımları atacağız. Enflasyon da düşüş eğilimine girdik. Tek hanelere indireceğiz. Başbakanlığım dönemimde faizi 4,6'ya, enflasyonu 6,2'ye indirmiş bir hükümettik. Seçimin ardından piyasalarda rahatlamayı göreceğiz" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: "Tümüyle karartma altındayım"

SONRAKİ HABER

Tüm Bel-Sen Denizli Şube Yonga Mobilya grevini ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa