27 Mayıs 2023 00:17

Yurt dışında oy kullanma oranı yüzde 55,62'ye yükseldi

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu kapsamında yurt dışındaki oy kullanma oranı yüzde 55,62'ye yükseldi.

Fotoğraf: Arif Bektaş/Evrensel

Paylaş

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu kapsamında yurt dışındaki katılım oranının yüzde 55,62'ye yükseldiğini aktardı.

Serim, Türkiye'de düzenlenen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ile Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu kapsamında yurt dışındaki vatandaşların oy kullanma sürecine ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Yurt dışında seçim organizasyonunun çok kapsamlı, uzun süreli bir hazırlığı ve uygulamayı gerektirdiğini belirten Serim, Türkiye'de bir günde 08.00-17.00 saatlerinde düzenlenen oy verme işleminin, yurt dışında ikinci tur dahil olmak üzere, bir aylık süreci kapsadığını ve çok daha uzun saatlere yayıldığını anlattı.

Yurt dışında ilk kez oy kullanılan 2014'teki cumhurbaşkanı seçiminde katılım oranının yüzde 18,94 olduğunu anımsatan Serim, "Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tur oylamasında, bu oranın yüzde 55,62'ye yükselmiş olmasını, Bakanlığımızın yıllar içinde yürüttüğü çalışmaların bir sonucu olarak görüyoruz" diye konuştu.

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar için 73 ülkede kurulan sandıklarda 20 Mayıs'ta başlayan oy verme işleminin tamamlanmasının ardından görevlilerce mühürlenen çuvallar yurda getiriliyor.

Yurt dışı temsilciliklerinde oy verme işlemleri 24 Mayıs'ta sona ererken, aralarında İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarının da bulunduğu gümrüklerde 28 Mayıs saat 17.00'ye kadar oy verilebilecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Selahattin Demirtaş: "Hiçbir gerekçeniz yoksa bile hatırım için sandığa gidin lütfen"

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: "İlk turda salladık, ikinci turda kazanacağız"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa