27 Mayıs 2023 14:22

Antep'te milletvekilleri Cengiz Topel parkında halk toplantısı gerçekleştirdi

Antep’in en yoğun işçi duraklarından biri olan Cengiz Topel parkında halk toplantısı gerçekleştiren milletvekilleri 28 Mayıs’ta sandık başında olma ve oylara sahip çıkma çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Antep’in en yoğun işçi duraklarından biri olan Cengiz Topel parkında yapılan halk toplantısına Yeşil Sol Parti Şanlıurfa milletvekilleri Ferit Şenyaşar, Dilan Kunt Ayan ve Ömer Öcalan ile EMEP GYK Üyesi Antep milletvekili Sevda Karaca katıldı.

Toplantıda söz alan Ferit Şenyaşar, “Bu ülkede Çorlu tren katliamından Soma maden katliamına, Suruç’tan 10 Ekim’e kadar yaşanan katliamlarının peşini bırakmayacağız. Adalet yerini bulana kadar sürecin takipçisi olacağız,” dedi.

Dilan Kunt ise kadınların üzerindeki baskının bu iktidar döneminde daha da arttığını söyleyerek kadınları yok sayanlara karşı 28 Mayıs’ta sandıklara çağrı yaptı.

“Kürt halkının üzerindeki baskıya karşı, barışın sözünü söylüyoruz,” diyen Ömer Öcalan, “Bu karanlık iktidarı göndermek için vatandaşlarımızı sandıklara çağırıyoruz. Buradan bir kere daha söyleyeyim 28 Mayıs’ta tek adamın karşısındaki adaya destek olacağız. Bu iktidarı göndereceğiz,” diye konuştu.

Toplantıda söz alan EMEP GYK üyesi, Gaziantep milletvekili Sevda Karaca, önceden vermiş olduğu sözü hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti: “Biz Antep'in her sokağını meclise çevireceğiz demiştik, 14 Mayıs seçimleri öncesinde de burada toplantı almıştık. O toplantıda sabahın altısından akşamın sekizine kadar atölyelerde ölesiye çalıştırılan çocuk işçiler, çocuğunu okula gönderirken okul çantasına bir parça ekmek koyamayan anneler vardı. O toplantı emek ve özgürlük isteyenlerin, bu ülkede barış ve demokrasi isteyenlerin umut arayışıyla doluydu. Şimdi önümüzde bir görevimiz daha var. 28 Mayıs’ta kendi irademize, kullandığımız oya bu ülkenin geleceğine sahip çıkmamız gerekiyor. Birbirimize söz vermiştik. Bu şehirde ihracat rekorları kırılırken, işçilerin canını ucuzlatanlara, ekmeğimizi küçültenlere karşı hep birlikte mücadele edeceğiz. O sözü tutmak için 28 Mayıs’ta sandığa gideceğiz. Karanlık ittifaklarla kadınları insan yerine koymayanlara karşı, şiddetle, işsizlikle çocuğunun açlığıyla sınayanlara karşı haklarımızı ve hayatlarımızı birlikte savunacağız.” (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Hukuksuz gözaltı ve tutuklamalara son verilsin

SONRAKİ HABER

Cerrahpaşa'da seçim manzarası: İşçi yapacağı siyaseti kendi koşullarıyla ilişkilendirmekten kaçınıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa