27 Mayıs 2023 16:49

İstanbul Sözleşmesi'nden çekilen Erdoğan: "21 senedir bu ülkenin kadınları hiç kaybetmedi"

Beykoz'da konuşan Erdoğan, kendi iktidarları döneminde kadınların hiç kaybetmediğini öne sürdü.

Fotoğraf: Murat Çetinmühürdar/TCCB

Paylaş

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Beykoz'da seçim öncesi son mitingini gerçekleştiriyor.

Kadınlar için hayati öneme sahip olan İstanbul Sözleşmesi'nden bir gece çekilen Erdoğan, burada yaptığı konuşmada kendi iktidarlarındaki 21 yıl boyunca kadınların hiç kaybetmediğini öne sürdü.

6284 sayılı kanunu hedef alan Yeniden Refah ve HÜDAPAR ile ittifakı halindeki Erdoğan,muhalefeti hedef alarak "Bu sahtekarlar 'kadınlar kaybedecek.'  diyor. Ya niye kaybedecek? 21 senedir bu ülkenin kadınları hiç kaybetmedi, hep kazandı" diye konuştu.

Erdoğan her mitinginde hedef gösterdiği HDP seçmeninden de oy istedi, "İster 14'ünde CHP'ye oy versin, ister DEVA, ister HDP, ister İyi Parti hangisi olursa olsun oraya oy verenler dahi inşallah yarın Cumhur İttifakı'na oyunu verecektir ben buna inanıyorum" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Bütün eş dost hepsini arıyor muyuz? Sandığa gitmeye teşvik ediyor muyuz? Sevgili Beykozlular, sizleri en kalbi duygularımla saygıyla selamlıyorum. Tüm Beykoz'a selamlarımı gönderiyorum. Bugün Beykoz yine bir başka güzel, bir başka muhteşem.

Bu coşkuyu asla kaybetmeyeceğiz değil mi? Tıpkı bugün bu meydana koştuğumuz gibi yarın da sandıklara koşuyor muyuz? Yarın sandıkta fire vermeyeceğiz. Gidemeyen varsa onları da teşvik edeceğiz.

Hangi siyasi partiye gönül verirse versin, iradesini meşru yollarla gösteren tüm seçmenler kazanacak. İster 14'ünde CHP'ye oy versin, ister DEVA, ister HDP, ister İyi Parti hangisi olursa olsun oraya oy verenler dahi inşallah yarın Cumhur İttifakı'na oyunu verecektir ben buna inanıyorum.

14 Mayıs'ta yarım bıraktığımız işi ezici bir çoğunlukla tamamlıyor muyuz? Milleti kutuplaştırmaya çalışanlarının oyuna gelmeyeceğiz. Provokasyonlarına prim vermeyeceğiz.  Soğukkanlılıkla hareket edeceğiz.

Yarın akşam öyle bir kazanacağız ki, kirli eller dışında, kimse kaybetmeyecek. Öyle bir kazanacağız ki Kandil'den Türk siyaseti dizayn etmek isteyenler dışında hiç kimse üzülmeyecek. Öyle bir kazanacağız ki tüm Türkiye, milletimiz kazanacak. Demokrasimiz kazanacak. Hangi siyasi partiye gönül verirse versin tüm seçmenler kazanacak.

Bu sahtekarlar 'kadınlar kaybedecek.'  diyor. Ya niye kaybedecek? 21 senedir bu ülkenin kadınları hiç kaybetmedi, hep kazandı Bay Kemal.

Bu sahtekarlığı bu cambazlığı bırak. Ne olduğunuzu biliyoruz. Biz kimsenin dışlanmadığı bir Türkiye'yi kurduk. Benim kızım kızlarım İmam Hatip okulunun kapısından çevrildiler. Ben kızımı bir arkadaşım müdür olduğu okula göndermek zorunda kaldım." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ceyhan’da mısırı doludan zarar gören çiftçiler TARSİM’in sahaya inmesini bekliyor

SONRAKİ HABER

Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi: Buğday taban fiyatı en az 11 lira olmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa