28 Mayıs 2023 22:16

Patronlardan seçim yorumu: Dün dünde kaldı

Seçim sonuçlarından sonra patron örgütleri yaptığı açıklamada seçimlerin geride kaldığını söyleyerek yeni dönemde sermaye için beklentiler öne sürdü.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Resmi olmayan sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimini kazanmasının ardından patronlar açıklama yaptı.

TİM Başkanı Mustafa Gültepe “Girebildiğimiz bazı pazarlarda kayıplar yaşamaya başladık. Bizim pazar kaybetmeye tahammülümüz yok” derken,

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu “Artık seçim dönemi bitti. Dün, dünde kaldı. Bugün yeni şeyler söyleme zamanı” dedi.

TİM: PAZAR KAYBETMEYE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe: İhracatımızı artırmak için bir önceki dönemde büyük özveri ile çalışan bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Seçimlerin tamamlanmasıyla belirsizlik ortamı sona erdi. Artık tüm enerjimizle işimize odaklanmanın zamanı geldi. Biz Türkiye’yi ihracatta ilk 10 ülke arasına çıkarma vizyonu ile çalışıyoruz. Ancak zor bir dönemden geçtiğimizin altını çizmem gerekiyor. Yılbaşından bu yana maliyetlerdeki yüksek artışa rağmen kurun baskılanması ihracatçılarımızın rekabetçiliğine zarar verdi. Büyük emeklerle girebildiğimiz bazı pazarlarda kayıplar yaşamaya başladık. Bizim pazar kaybetmeye tahammülümüz yok. Yeni dönemden umutluyuz.

İTO: KAZANIMLARIMIZA YENİLERİ EKLENECEK

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç: Daha çok üretim-ihracat-istihdam için yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ne büyük işler düşüyor. Türk özel sektörü olarak, kazanımlarımıza yenilerinin ekleneceği, kalkınmanın kartopu gibi hızlanacağı günleri birlikte kuracağız. Türk halkının teveccühüyle yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Erdoğan’ı tebrik ediyorum.

TOBB: DÜN DÜNDE KALDI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: Türkiye’de bir defa daha milli irade tecelli etmiş ve milletimiz ferasetiyle tercihini yapmıştır. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Artık seçim dönemi bitti. Dün, dünde kaldı. Bugün yeni şeyler söyleme zamanı.

TÜSİAD ERDOĞAN'I KUTLADI

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci tur sonuçlarının ardından Erdoğan'ı tebrik eden bir mesaj yayımladı. Turan, sosyal medya hesabından "Bugün yapılan ikinci tur Cumhurbaşkanı seçiminde Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyoruz. İki hafta önceki milletvekilliği seçiminde parlamentoya girmeye hak kazanan siyasi partileri ve milletvekillerini yeniden kutluyoruz. Seçim sonrasında yeni yürütme ve yasama organlarının ülkemizin ekonomik, demokratik, sosyal ve çevresel açıdan gelişmişlik düzeyini uluslararası standartlarda önde bir konuma yükseltecek adımları hızla hayata geçirmesi önem taşıyor. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken, iş dünyası olarak Cumhuriyetimizin muasır medeniyet seviyesini aşma hedefi doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

TİSK: İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol: “İşverenler olarak, yeni dönemde sosyal refah ortamının gelişmesini ve ülke rekabetçiliğimizin üst seviyelere hızla taşınmasını temenni ediyoruz. Bu temennimizin çalışma hayatımıza odaklanarak ve sosyal diyalogla birlikte mümkün olacağı inancındayız. Bunun için TİSK olarak her zaman olduğu gibi devletimizin ve milletimizin yanındayız. Tüm ücretlerde asgari ücrete kadar olan tutarın vergi dışı bırakılması, Beyaz Bayrak uygulamasının devreye alınması başta olmak üzere çalışma hayatını doğrudan ilgilendiren pek çok konuda birlikte yol aldık. Bir kez daha iş birliği içinde gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalar için teşekkür ederiz. Bu zamana kadar yaptığımız çalışmaların yeni dönemde de artarak devam edeceğine olan inancımız tamdır. Bu vesileyle bir kez daha seçimin ülkemiz için hayırlı olmasını diler, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ederiz.”

ERDOĞAN’A OY İSTEYEN HAK-İŞ BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise yaptığı açıklamada, “Milletimiz, ülkemiz üzerinde yapılan bütün hesapları görmüş, küresel güçlerin tezgahlarına, ekonomi üzerinden kurulan kumpaslara, algı operasyonlarına teslim olmamış, geleceğine sahip çıkmıştır. Milletimiz, istikrarın, kardeşliğin, huzur ve güven ortamının devamı yönünde oy kullanmış, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğini bir kez daha teyit etmiştir. Hak-İş Konfederasyonu olarak, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye yüzyılının aynı zamanda emekçilerin de yüzyılı olacağına inanıyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Meral Akşener: Muhalefet görevini aynı ciddiyetle yürüteceğiz

SONRAKİ HABER

Solingen Katliamı 30. yılında: Ders çıkarılmadı, ırkçı saldırılar sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa