Üsküdar'da kaçak yapı yıkımında İBB ekibine saldırı: İmar Müdürü yaralandı

Üsküdar sahilindeki kaçak kafeyi yıkmak isteyen ekiplere yönelik saldırıda İBB İmar Müdürü Ramazan Gülten darbedildi. Gülten hastaneye kaldırıldı.

30 Mayıs 2023 12:48
Paylaş

İstanbul Salacak Sahili’ndeki kaçak yapıları temizlemek için 431 ada 40 parseldeki kaçak kafeyi yıkmaya giden belediye ekibi saldırıya uğradı. İBB İmar Şube Müdürü Ramazan Gülten ve 2 İBB personeli darbedildi.

İBB Zabıta ve İBB İmar Müdürlüğüne bağlı ekipler görevlerini yerine getirirken mekan sahiplerinin önce sözlü, sonra da fiziki saldırısına uğradı. 3 İBB personelinin darbedildiği saldırıda, İBB İmar Şube Müdürü Ramazan Gülten yaralandı. Saldırıda yüzünden yaralanan Gülten, zabıta ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı. Saldırıyı kaydeden kişiler de darbedildi, tehditlere maruz kaldı. Ramazan Gülten, hastaneye kaldırılırken İBB saldırıyla ilgili hukuki girişim başlattı.

Mahkemeye başvuran işletme sahibinin yürütmeyi durdurma talebi İstanbul 5. İdare Mahkemesi tarafından reddedilmişti.

BUĞRA GÖKÇE: SÜRECİN BİZZAT TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, saldırının ardından yaptığı açıklamada, "Bunu asla kabul etmiyoruz! Sadece resmi görevini yapmak için orada bulunan sevgili çalışma arkadaşım İBB İmar Müdürü Ramazan Gülten, kanuna aykırı kaçak yapılaşmanın sahipleri tarafından darp edildi! Bu medeniyet dışı hareket ve öfkenin karşısında tüm kamusal ve yasal haklarımız ile durup, sürecin bizzat takipçisi olacağız. Geçmiş olsun Ramazan" dedi.

MURAT YAZICI: İBB EKİPLERİ OLARAK POLİSİN ÖNLEM ALMASINI BEKLİYORUZ

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, “Ekiplerimiz burada hazırlıklarını yaparken ne yazık ki üzücü bir hadise ile karşılaştık. İmar Müdürümüz Ramazan Bey darp edildi. Şu anda hastanede tedavisi devam ediyor. Mahkeme kararını yerine getirebilmek için İBB ekipleri olarak polisin önlem almasını bekliyoruz. Bunun için de bir prosedürel süreç bekleniyor.  Kaymakamlığa sabah yazdığımız yazının bir parafla Emniyet Müdürlüğü’ne havale edilmesi ve polisin de bu talimatla burada gerekli önlemeleri almasını bekliyoruz. Yıkım işlemini sonra gerçekleştireceğiz" açıklamasını yaptı.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ise “İstanbul’da eşkıya saldırısı ile karşı karşıyayız. İBB, İstanbul’un ortasında hukuksuzca yapılmış kaçak yapılara karşı aylardır mücadele ediyor. Yaşanmadık hukuksuzluk kalmadı” açıklamasında bulundu.

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu da açıklama yaparak saldırıya tepki gösterdi. Açıklamada “Üsküdar sahil şeridinde hukuksuzca yapılmış kaçak yapılara karşı mahkemenin yıkım kararını yerine getirmek için mücadele eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İmar Müdürü Ramazan Gülten’e yapılan saldırıyı kınıyoruz. Kentimizin yağmalanmasına izin vermeyeceğiz!” ifadelerine yer verildi.

KAÇAK YAPININ YIKIMINA MAHMEDEN DURDURMA KARARI

Kaçak kafenin yıkımı mahkeme kararıyla durduruldu. Karar, yıkım için kafedeki eşyaların dışarı çıkarıldığı sırada geldi. Karar üzerine yıkım işlemleri durduruldu. Karar kafenin sahipleri ve esnaf tarafından alkışlarla karşılandı. Kafenin penceresine Türk bayrağı asıldı. Yıkımın durdurulmasının ardından  polis, zabıta ve yıkım ekipleri olay yerinden ayrıldı. 

DAHA ÖNCE DE SİLAH ÇEKİLMİŞTİ

Mahkeme kararına rağmen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Üsküdar Kaymakamlığı'nca engellen Üsküdar Meydanı'nın bütünlüğünü bozan kaçak yapıların yıkımı sırasında daha önce de benzer olaylar yaşanmıştı.

Üsküdar Belediyesi yetkisinde bulunan bir kafenin çatısına karar üzerine söküm işlemi için çıkan zabıta ekiplerine bir kişi silah çekmişti. Büfe sahibinin yakını olduğu belirtilen T.S. gözaltına alınmıştı. Şüphelinin kullandığı tabancanın ise kuru sıkı olduğu kaydedilmişti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Prof. Dr. Tuğal: Büyük görev halk kesimlerinin programatik birlikteliğini kurmak

SONRAKİ HABER

AKP'liden Erdoğan'a destek açıklamayan bürokratlara: "Sizlerle uğraşacağız"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa