30 Mayıs 2023 14:51

Erdoğan, seçimleri 15 Temmuz darbe girişimiyle bir tuttu!

Tayyip Erdoğan, TOBB Genel Kurulu'nda konuştu, gerçekleşen seçimleri 15 Temmuz darbe girişimiyle bir tuttu. Erdoğan, muhalefeti "siyasi tarihimizin en rezil kampanyasını yürütmekle" suçladı.

Ekran görüntüsü, Cumhurbaşkanlığı yayınından alınmıştır.

Paylaş

28 Mayıs'ta gerçekleşen ikinci turda cumhurbaşkanı seçimini kazanan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu'nda konuştu.

"Gerek anlamı gerekse sonuçları itibarıyla ülke olarak bir kader seçimi yaşadığımızın farkındayız" diyen Erdoğan, seçimi 15 Temmuz darbe girişimi ile bir tuttu. Erdoğan, "Milletimiz tıpkı 15 Temmuz gecesi olduğu gibi istiklal ve istikbaline yönelik hayasız akınları görmüş, iradesine sahip çıkarak bunları durdurmuştur" sözlerini sarf etti.

Seçim sürecinde mitinglerde muhalefeti "terörle" ilişkilendiren konuşmalar yapan, bu yönde hazırlanmış manipülatif montaj videolar izleten, ardından da "Ama montaj ama şu ama bu" diyerek manipülasyonu itiraf eden, sahte broşürlerin bastırılıp dağıtıldığı bir kampanya süreci yürüten Erdoğan, muhalefeti "siyasi tarihimizin en rezil kampanyasını yürütmekle" suçladı.

"Anadolu irfanı bir kez daha siyaset mühendisliklerine galip gelmiştir" diyen Erdoğan, seçim sürecinde "terör örgütleri eliyle siyaseti yönlendirme çabaları" gerçekleştiğini öne sürdü.

Erdoğan, seçimin kazananının "kendi öz yurdunda yıllardır parya muamelesi gördüğü halde hukuk ve meşruiyetten ayrılmayan sessiz çoğunluk" olduğunu söyledi. Sandığa giden yurt dışındaki gurbetçilerin "terör örgütlerinin tehditlerine maruz kaldığını" iddia eden Erdoğan, bu gurbetçilerin de seçimin kazananı olduğunu söyledi.

Sırf üç beş oy daha fazla alabilmek için siyasi tarihimizin en rezil kampanyasını yönettiler.

Erdoğan açıklamasının devamında özetle şu sözleri sarf etti:

"CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ'Nİ YETKİNLEŞTİRMEYE ODAKLANMALIYIZ"

"Halkımız önce Mecliste çoğunluğu 323 milletvekiliyle Cumhur İttifakına, ardından Cumhurbaşkanlığını yüzde 52,18 oy oranıyla şahsımıza vererek 5 sene daha istikrar sürsün, Türkiye büyüsün demiştir. Millet kumar masasına tekmeyi vurarak devirmiştir. Önce Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem dediler, tuttu mu, tutmadı. Önce öyle başladılar ama kampanya sonuna doğru artık bunu kullanmaktan vazgeçtiler. Bizim ortaya koyduğumuz sistem kabul gördü. Milletin zaten kararını verdiği konularda yeni dayatmalarda bulunmaktan artık vazgeçilmelidir. Akıntıya karşı kürek çekmenin hiçbir faydası yoktur. Eski sistem tartışmalarını tamamen rafa kaldırmalı, bugünden itibaren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni tekemmül ettirmeye odaklanmalıyız."

SİYASİ TARİHİMİZİN EN REZİL KAMPANYASINI MUHALEFET YÜRÜTMÜŞ!

"Seçim dönemi boyunca söylemedikleri yalan, atmadıkları iftira kalmadı. Bugüne kadar yapamadıkları ne tür yalanlar varsa bunların hepsini söylediler. Siz zaten iş adamları olarak neyin yapılabileceğini neyin yapılamayacağını gayet iyi bilenlersiniz. Ama öyle yalanlar ortaya konudu ki insanoğlu bu tür şeyler karşısında 'Ya yapar mı, acaba böyle bir şeyi gerçekleştirir mi' sorusunu kendine soruyor. Ama karşısındakinin sırtında yumurta küfesi yok. Rahat rahat atabiliyor. Önemli olan ne, şu seçimi atlatalım hele. Bugüne kadar yaptıklarınız ortada, ne yaptınız. 29 Mayıs günü milletin bankadan para çekemeyeceği iddiasından döviz kuru ve sebze fiyatlarının uçacağı hezeyanına kadar tüm tuşlara bastılar. Ne oldu? İşte dün 29 Mayıs'tı. Ne oldu, bankalar falan filan hepsi kapandı mı? Hepsi artık kasaları falan filan boşalttılar mı, ne oldu? Hepsi yalan. Yalancının mumu yatsıya kadar yanıyor. Artık yatsıyı filan geride bıraktık. Millete ve iş dünyasına korku salmak adına piyasa spekülasyonu dahil her türlü çirkefliği sergilediler. Sırf üç beş oy daha fazla alabilmek için siyasi tarihimizin en rezil kampanyasını yürüttüler. Ne yaparlarsa yapsınlar muvaffak olamadılar. Bu ülkenin ekonomisini bunlar Londra tefecilerine teslim edeceklerdi, edemediler. İş dünyamızı ürkütmeyi, panikletmeyi başaramadılar."

"VİZE SORUNUNU HAL YOLUNA KOYACAĞIZ"

"Türkiye'de muhalefet noksanlığı var. Önümüzdeki dönemde devlet organları arasındaki iş birliği ruhunu güçlendirerek hizmeti sürdüreceğiz. Bunu da iş dünyamızın siz değerli temsilcileriyle birlikte yapacağız. 6 Şubat depremlerinin yaralarının sarılması önceliğimizdir. Buralardaki ticareti yeniden canlandıracağız. Bir diğer ana gündem maddemiz enflasyonun yol açtığı fiyat artışlarından kaynaklanan sıkıntılardır. Refah kayıplarını telafi edecek adımları atmakta kararlıyız. Kabinemizin oluşmasından sonra dünya liderlerini ziyarete başlayacağız. İş dünyamızın beklentilerinin de farkındayız. Son dönemde adeta bir siyasi şantaj olarak kullanılan bu vize sorununu en kısa sürede inşallah hal yoluna koyacağız."

HİSARCIKLIOĞLU, "ODA BORSA CAMİASINA" YEŞİL PASAPORT İSTEMİŞTİ

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Erdoğan'dan önce yaptığı konuşmada "Küresel platformların tümünde Türk iş dünyasını ya başkan ya başkan vekili ya da yönetim kurulunda temsil ediyoruz. Ama ne yazık ki buna liderlik edenleri vize kuyruklarında bekletiyoruz. Oysa özel sektörün kanaat önderlerinin dış temaslarını kolaylaştırmak lazım ki yolumuz açılsın. Dolayısıyla oda borsa camiamızın da yeşil pasaportu fazlasıyla hak ettiklerini düşünüyoruz" demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Gezi direnişi halkın mücadelesinde yaşıyor, yaşayacak

SONRAKİ HABER

İzmir’de 4 yıldır süren  “Las Tesis” davası yine ertelendi: Beraat kararı verilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa