01 Haziran 2023 11:17

Gebze Teknik Üniversitesinde harem selamlık piknik iptal edildi

Gebze Teknik Üniversitesinde yapılması planlanan harem selamlık “Bahar Pikniği”, öğrencilerin tepkileri üzerine iptal edildi.

Fotoğraf: Google Street View

Paylaş

Gebze Teknik Üniversitesi’nde yapılması planlanan harem selamlık bahar pikniği, öğrencilerin tepkileri üzerine iptal edildi.

Kocaeli Gebze Teknik Üniversitesi’nde “Yeniler Topluluğu” ve “Seferber Topluluğu” adlı iki öğrenci topluluğu, 7 Haziran’da “Bahar Pikniği” etkinliği düzenleyeceğini duyurdu. Duyuruda, "erkek ve kızların oturma düzeni hususunda ayrı şekilde yer almasına özen gösterileceği" belirtildi.

Gebze Teknik Üniversitesi Öğrencileri, sosyal medya hesaplarından söz konusu etkinliğe tepki gösterdi. Öğrencilerin tepkileri üzerine etkinlik iptal edildi.

EĞİTİM SEN: ÜNİVERSİTEMİZİ GERİCİLİĞE TESLİM ETMEYECEĞİZ!

Eğitim Sen Gebze Şubesi, GTÜ İş Yeri Temsilciliği de bir açıklama yayımlayarak harem selamlık etkinlik girişimlerine tepki gösterdi.

Üniversitelerin aydınlanmacı ve laik eğitim düzeninde akademik çalışma yapan, öğrencileri arasında dil, din, cinsiyet, irk ve mezhep ayrımı gözetmeyen eğitim-öğretim kurumları olduğu hatırlatılan açıklamada, "Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası olarak bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğimizi bildirir, üniversitelerin bilimsel bilgi üreten, laik ve demokratik kurumlar olması konusunda, karanlığa ve gericiliğe karşı gereken mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğimizi bildiririz." denildi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gaziosmanpaşa CHP mahalle bürosuna saldırıya 3 gözaltı

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen Eskişehir Şubesi: Kutuplaşma okullara inmektedir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa