01 Haziran 2023 13:32

Kılıçdaroğlu'ndan istifa sorusuna yanıt: Tartışmalar yapılacak ve hep birlikte karar vereceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, istifa edip etmeyeceği sorusuna "MYK’de, Parti Meclisinde değerlendirmeler, tartışmalar yapılacak ve hep birlikte karar vereceğiz" yanıtını verdi.

Fotoğraf: CHP

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunun mağlubiyetiyle sonuçlanmasının ardından ilk demecini verdi.

halktv.com.tr yazarı Fikret Bila'ya konuşan Kılıçdaroğlu, istifa edip etmeyeceği sorusuna "Hep birlikte karar vereceğiz" yanıtını verdi.

Bila ile dün gerçekleşen görüşmede CHP lideri, konuya dair "CHP’de her düşünce rahatlıkla dillendirilir, tartışılır ve bu süreç sonunda partinin yetkili kuralları karar verir. Şimdi bu süreci yaşıyoruz. MYK’de, Parti Meclisinde incelemeler, değerlendirmeler, tartışmalar yapılacak ve hep birlikte karar vereceğiz" açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu ayrıca iktidarın seçim kampanyasını, yalana, iftiralara, montaj kasetlere dayandırarak yürüttüğünü; Tayyip Erdoğan'ın halka yalan söylediğini ifade edip "Yüksek Seçim Kurulun seçim sonucunu onayladı ama bu sonucun ahlaki meşruiyeti yoktur" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Genel Merkez Yönetimi arasında bir tartışma olup olmadığına dair soruya ise Kılıçdaroğlu “Hiçbir bir sorun yok. Hiçbir gerginlik yok” yanıtını verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

NASA'dan UFO değerlendirmesi: Henüz insanüstü bir zekanın ürünü olduğuna dair kanıt yok

SONRAKİ HABER

Bulundukları katta kadın istemeyen HÜDA PAR'lıların talebi karşılanmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa