01 Haziran 2023 14:51

İYİ Partili Uğur Poyraz: Millet İttifakı bitmiştir

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, katıldığı televizyon programında “Millet İttifakı bir seçim ittifakıdır. 28 Mayıs itibarıyla seçim ittifakı bitmiştir” ifadelerini kullandı.

Ekran görüntüsü, SCZ TV yayınından alınmıştır.

Paylaş

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, katıldığı bir televizyon programında “Millet İttifakı bir seçim ittifakıdır. 28 Mayıs itibari ile seçim ittifakı bitmiştir” ifadelerini kullandı.

Seçimlerin ardından Millet İttifakı’ndaki tartışma büyüyor. Cumhur İttifakı’nın parlamento seçimlerinde çoğunluğu elde etmesi ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Erdoğan’ın kazanmasının ardından ittifakın bittiği yönündeki ilk açıklama İyi Parti’den geldi.

Sözcü TV yayınına katılan Uğur Poyraz, "Tüm ittifakların adı seçim ittifakıdır. Seçim bittiği zaman tüm ittifaklar ortadan kalkar. Yani 14 Mayıs genel seçimleri bitti, ittifak tamamlanmıştır, seçim bitmiştir. Cumhurbaşkanı müşterek adayımız Sayın Kılıçdaroğlu'nun 28 Mayıs'a kalan ikinci turu için de ittifak içindeki partiler mücadelelerini vermiştir. 28 Mayıs itibarıyla da seçim ittifakı bitmiştir. Seçim bittiği gün ittifak biter. Bu Cumhur İttifakı için de geçerli. Cumhur İttifakı da artık bitmiştir. Bundan sonra MHP, HÜDA PAR, DSP eğer iktidar partisiyle birlikte hareket etme kararı veriyorlarsa ilişkilerinin adı da Cumhur Koalisyonu olur. Muhalefet partileri arasındaki iş birliği, nezaket, centilmenlik devam edecektir. Seçimde partiler tekrar bir seçim ittifakı kurup kurmayacaklarına karar veriyorlar" dedi.

PAÇACI: İŞ BİRLİĞİNİ GEREKTİRECEK BİR KONU YOK

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı da konuya dair “Şu anda ittifakın devamı anlamında hiçbir şey kalmadı. İttifak dediğiniz herhangi bir siyasi konu hakkında iş birliğidir. Şu anda herhangi bir iş birliğini gerektirecek bir konu yok” açıklamasında bulundu.

Paçacı, “Ama önümüzdeki dönemlerde buna ihtiyaç duyulursa -yerel seçimlerde olur, ondan önce bazı yasalarda olabilir- burada herhangi bir kıstas kurmadan muhalefet partileri kendi içinde bir değerlendirme yaparlar" diye ekledi.

DEVA’DAN İYİ PARTİYE: 15-20 MİLLETVEKİLİNE MAL OLDULAR

Öte yandan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, katıldığı bir programda İYİ Partinin ayrı liste çıkarmasına tepki gösterdi. Ekmen, “İYİ Partinin belli illerde listesini ayrı çıkarmadaki ısrarının Millet İttifakına 15-20 milletvekiline mâl olduğu tespit ediliyor. Biz bundan kaçındık” dedi.

CHP listelerinden seçimlere katılmaları nedeniyle önemli oranda oy artışı sağladıklarını iddia eden Ekmen, “5 puanlık bir artış matematiksel olarak var. Minimum 4 puan getirdik” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şenyaşar ailesinden karikatürlü mesaj

SONRAKİ HABER

İzmir Film ve Müzik Festivali 16 Haziran’da başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa