01 Haziran 2023 15:11
Son Güncellenme Tarihi: 01 Haziran 2023 23:03

CHP'de kritik MYK toplantısı: Tüm MYK üyeleri istifa etti

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantıda tüm MYK üyeleri istifa etti.

Fotoğraf: Burcu Yıldırım

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) parti genel merkezinde Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında saat 13.30'da toplandı. Toplantı yaklaşık 5 saat sürdü. Toplantının ardından henüz açıklama yapılmazken MYK üyelerinin tamamı istifa etti. Kemal Kılıçdaroğlu istifaları onayladı.

CHP MYK'sinde şu isimler yer alıyordu: Ahmet Akın, Ali Öztunç, Bülent Kuşoğlu, Bülent Tezcan, Devrim Barış Çelik, Faik Öztrak, Fethi Açıkel, Gamze Akkuş İlgezdi, Gökçe Gökçen, Gülizar Biçer Karaca, Lale Karabıyık, Muharrem Erkek, Oğuz Kaan Salıcı, Selin Sayek Böke, Seyit Torun, Veli Ağbaba, Yüksel Taşkın.

Dün basına yansıyan kulis haberlerinde, Kılıçdaroğlu'nun, MYK'yi oluşturan genel başkan yardımcılarının istifasını istediği aktarılmıştı. Bazı MYK üyelerinin yeniden oluşturulacak MYK'de görev alacakları da aktarılmıştı.

CHP Parti Meclisi'nin 3 Haziran Cumartesi saat 10.00'da toplanacağı açıklandı. Kılıçdaroğlu’nun yeni MYK’sını cumartesi günü yapılacak Parti Meclisi toplantısının ardından açıklaması bekleniyor. 

SELİN SAYEK BÖKE'DEN AÇIKLAMA

CHP'li Selin Sayek Böke, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda MYK üyelerinin istifa ettiğini belirterek, "Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu olarak Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na istifalarımızı sunduk. Yeni oluşacak Merkez Yönetim Kurulu'nda bir görev almamakla birlikte Sayın Genel Başkanımız ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin emekçileriyle, eşit ve özgür bir Türkiye için verdiğimiz mücadeleyi Parti Meclisi üyesi olarak sürdüreceğim. Ülkemizde demokrasiye ve adalete güçlü bir şekilde sarılmaktan asla vazgeçmeyen on milyonlar olduğu sürece mücadele ve umut hiç bitmeyecek. Kuşkusuz bu mücadele ve umudun sürükleyicisi 100 yıllık Cumhuriyet tarihimizde olduğu gibi bugün de kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi olacak. Bu çetin mücadelede on milyonların umutlarına ses ve güç olmuş Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, partimizin emektar örgütüne, belediye başkanlarımıza, değerli yol arkadaşlarımıza ve bizleri bu zorlu mücadele sürecinde hiç yalnız bırakmamış tüm halkımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bitmedi daha sürüyor o kavga ve sürecek, yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek" dedi.

Dün halktv.com.tr yazarı Fikret Bila'ya konuşan Kılıçdaroğlu, istifa edip etmeyeceği sorusuna "MYK’de, Parti Meclisinde incelemeler, değerlendirmeler, tartışmalar yapılacak ve hep birlikte karar vereceğiz" yanıtını vermişti.

KILIÇDAROĞLU İMAMOĞLU GÖRÜŞMESİ 

Kritik MYK toplantısı sonrası Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu CHP Genel Merkezi'nde görüştü. Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantının ardından herhangi bir açıklama yapılmadı.

MYK toplantısı öncesi Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile bir görüşme gerçekleştirmişti. CHP Genel Merkezi’ndeki görüşme bir saate yakın sürmüştü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Lionel Messi, PSG'den ayrılıyor 

SONRAKİ HABER

Mahkeme, taş ocağı için 'ÇED gerekli değildir' kararını iptal etti; mahalleli kutlama yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa