03 Haziran 2023 22:45
Son Güncellenme Tarihi: 04 Haziran 2023 08:34

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi açıkladı | Kabinede yer alan bakanlar kimler?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde düzenlediği basın toplantısında yeni kabine üyelerini açıkladı. Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni kabinede görev alan bakanların öz geçmişleri.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde düzenlediği basın toplantısında yeni kabine üyelerini açıkladı.

Ekonomide merakla beklenen isim olan Mehmet Şimşek Hazine ve Maliye Bakanlığı'na getirilirken, İçişleri Bakanlığı'na eski İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı ise Türk Silahlı Kuvvetleri Başkanı Yaşar Güler oldu.

Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı koltuğuna Cevdet Yılmaz otururken, yeni kabinede çoğunluğu bürokrasiden gelen 15 yeni isim yer aldı.

Bir önceki kabinede yer alan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Kültür ve Turizm Bakanlığı: Mehmet Nuri Ersoy yeni kabinede de yerini korudu. 

Kabinede sadece bir kadın bakan görev aldı  

Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni kabinede görev alan bakanların öz geçmişleri şöyle

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ

Cevdet Yılmaz, 1967’de Bingöl’de doğdu. 2007 seçimlerinde AKP Bingöl milletvekili seçildi. 1 Mayıs 2009 tarihindeki kabine değişikliğinde, GAP-DAP Projesi ve Kalkınma'dan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevine getirildi. Yılmaz, 2011 Milletvekili seçimlerinde tekrar AKP Bingöl milletvekili olarak Meclise girdi, 61. hükümete Kalkınma Bakanı olarak yer aldı. Erdoğan’ın 2014 yılında Cumhurbaşkanı seçildiği hükümette de Kalkınma Bakanlığı görevini korudu. Cevdet Yılmaz, 7 Haziran 2015 seçimlerinde de milletvekili seçildi. Davutoğlu başkanlığında kurulan seçim hükümetinde başbakan yardımcısı olarak görevlendirildilen Yılmaz, Kasım 2015 Türkiye Genel Seçimleri'nde Bingöl milletvekili olarak meclise girdi.

DIŞİŞLERİ BAKANI HAKAN FİDAN

MİT Başkanı Hakan Fidan 1968 yılında Ankara’da dünyaya geldi. 1986'dan 2001'e kadar Türk Silahlı Kuvvetlerinde astsubay olarak görev alan Fidan, görevinden istifa ettikten sonra Almanya'daki NATO Süratli Reaksiyon Kolordusu Karargahı'nda çalıştı. İki yıl Avustralya Türkiye Büyükelçiliği’nde kıdemli siyasi ve ekonomik danışman olarak görev yapan Hakan Fidan, 2003'te Başbakanlık Türk İş birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Başkanlığına atandı. 14 Kasım 2007'de Başbakanlık müsteşar yardımcılığı görevine gelen Fidan, 2008 Kasım ayında Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğine atandı. 8 Mart 2008'de de Uluslararası Ahmet Yesevi Üniversitesi mütevelli heyeti üyesi oldu. Bu görevinden Şubat 2011'de istifa eden Fidan, 15 Nisan 2010'da Milli İstihbarat Teşkilâtı müsteşar yardımcılığına getirildi. Emre Taner'in görev süresinin dolmasının ardından, 25 Mayıs 2010 tarihinde MİT Müsteşarlığı görevine atandı. Erdoğan’ın “Fidan benim sır küpüm, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sır küpü” dediği Hakan Fidan, 7 Şubat 2012’de “MİT krizi” kapsamında Başsavcı Sadrettin Sarıkaya tarafından, KCK operasyonu kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılmış, ancak Erdoğan Fidan'ın ifadeye gitmesini engellemişti. Bunun üzerine MİT mensuplarının veya özel bir görevi ifa etmek üzere Başbakan tarafından görevlendirilen kişilerin, görevin niteliğinden doğan ve görevi ifa sırasında işledikleri iddia edilen suçlar nedeniyle haklarında soruşturma yapılması başbakanın iznine bağlanmıştı.

HAZİNE VE MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK

Kabinede yer alması merakla beklenen kişi Mehmet Şimşek oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı’na getirilen Mehmet Şimşek, 1967’de Batman’da doğdu. Daha önce ABD'nin büyükelçiliğinde kıdemli ekonomist sıfatıyla 4 yıl çalışan Mehmet Şimşek, Erdoğan, Davutoğlu ve Binali Yıldırım başbakanlığında kurulan hükümetlerde görev aldı. Ekonomiden sorumlu devlet bakanı, Maliye Bakanı ve başbakan yardımcılığı gibi görevlerde bulunan Şimşek, 2007 yılından itibaren Yüksek Planlama Kurulu, Özelleştirme Yüksek Kurulu, Savunma Sanayi Yüksek Koordinasyon Kurulu, Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulu, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu üyeliği görevlerini de yürüttü. Ayrıca, 2007-2009 yılları arasında IMF ve Dünya Bankası Türkiye Guvernörlüğü görevinde bulundu.

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI ALPARSLAN BAYRAKTAR

1975 yılında doğan Alparslan Bayraktar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na getirildi. Uluslararası kuruluşlar bünyesinde enerji yönetimi ve düzenlemeleri alanında çalışmaları bulunan Bayraktar, Enerji Düzenleyicileri Konfederasyonu (ICER) ve Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği (ERRA) Başkanlığı yapmıştı. Alparslan Bayraktar, Dünya Enerji Konseyi Türkiye Başkanlığını yürütüyor.

TARIM VE ORMAN BAKANI İBRAHİM YUMAKLI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 1969'da Kastamonu'da dünyaya geldi. Bakırköy İmam Hatip Lisesi'nin ardından 1992 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olan Yumaklı, iş hayatına 1993'te Marshall Boya AŞ'de ithalat işlemleri uzmanı olarak başladı.

Yumaklı, 2011 yılına kadar Akzo Nobel Türkiye bünyesinde bulunan Marshall Boya AŞ ile bağlı grup şirketlerinin mali gruplarında yöneticilik yaptı. 2011'de Al Jazeera Türkiye'de çalışmaya başlayan Yumaklı, 2012-2015 yıllarında grubun sahip olduğu TV kanalını yönetti. Yumaklı, Ocak- Ekim 2016 döneminde Anadolu Ajansı Uluslararası Operasyonlar Direktörü olarak görev aldı.

Ekim 2016'dan itibaren Genel Müdür ve İcracı Yönetim Kurulu Üyesi olarak GÜBRETAŞ'ta görev yapan Yumaklı, 7 Nisan 2022'den bu yana Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı idi.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu getirildi.

Abdulkadir Uraloğlu, 1966'da Trabzon'da doğdu. Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden 1988'de mezun olan Uraloğlu, aynı yıl özel sektörde saha mühendisi olarak görev yaptı.

Karayolları Genel Müdürlüğündeki çalışma hayatına 1989'da Karayolları Erzurum 12. Bölge Müdürlüğü'nde etüt ekip mühendisi olarak başlayan Uraloğlu, 1990-1998 yıllarında Karayolları Ankara 4. Bölge Müdürlüğünde etüt ekip mühendisi, kontrol mühendisi ve kontrol şefliği görevlerinde bulunduktan sonra 1998 yılında Erzurum Bölge Müdürlüğü Yapım Başmühendisliği görevine getirildi. 2003'te Trabzon 10. Bölge Müdür Yardımcısı olan Uraloğlu, 2005'te Kayseri 6. Bölge Müdürü, 2006'da da Samsun 7. Bölge Müdürü olarak atandı.

Uraloğlu, 2009'da kısa bir süre Karayolları Bursa 14. Bölge Müdürü olarak görevlendirilirken, tekrar Samsun'a dönerek toplam 6,5 yıl Samsun'da Bölge Müdürlüğü görevini yürüttü.

2012'de İzmir 2. Bölge Müdürlüğü görevine getirilen Uraloğlu, 23 Temmuz 2018'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Karayolları Genel Müdürü olarak atandı. Yollar Türk Milli Komitesi (YTMK) ve Karayolları Vakfı (KAV) Başkanlığı görevlerini de yürütüyordu.

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ

28 Mayıs'ta ikinci turu yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ardından kurulan kabinede Adalet Bakanı olan Tunç, 1971'de Bartın'da doğdu.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Tunç, yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Mali Hukuk Anabilim Dalında tamamladı.

AKP'den 23, 24, 25, 26 ve 27. dönemlerde Bartın Milletvekili seçilen Tunç, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu Başkanlığı ve AKP Grup Başkanvekilliği görevlerinde de bulundu.

TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT

Ömer Bolat, 30 Ağustos 1963'te İstanbul'da doğdu, ilk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ekonomik İlişkiler Bölümü'nden 1984 yılında mezun olan Bolat, yüksek lisans eğitimini Avrupa entegrasyonu alanında Hollanda-Amsterdam Üniversitesi Avrupa Enstitüsü'nde tamamladı. Bolat, ayrıca Almanya-Kiel Üniversitesi Dünya Ekonomisi Enstitüsü'nün yüksek lisans düzeyindeki Uluslararası Ekonomi ve İşletme Programı'ndan mezun oldu. İktisadi Kalkınma Vakfında (İKV) 1981-1993 yıllarında uzman-araştırmacı olarak çalışan Bolat, 1993 yılında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Sekreterliği görevine başladı. Bolat, MÜSİAD'da 4 yıl Genel Başkan Yardımcısı ve 4 yıl da Genel Başkan olarak görev yaptı.Bolat, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi olarak görev alırken, Albayrak Holding'de de üst yönetici olarak iş hayatını sürdürdü. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'de Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de üstlenen Bolat, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliğini de yürüttü.

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ

Türkiye asıllı Belçikalı eski siyasetçi Mahinur Özdemir Göktaş, 7 Şubat 1982 yılında Belçika'da Brüksel Bölgesi'nin Schaerbeek ilçesinde doğdu. 2009-2019 yılları arasında iki dönem Brüksel Milletvekilliği yapan Mahinur Özdemir, 1 Ocak 2020 tarihi itibarıyla Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi görevini yürütmeye başladı. Brüksel ULB Üniversitesi İnsan Kaynakları Mühendisliği Bölümünde Lisans, Kamu Yönetimi alanında da Master yaptı. Mahinur Özdemir, şehir planlama, imar, çevre, konut sorunu ve iş yerlerinde ayrımcılıklarla mücadele konularında çalışmalar yapmaktadır. 24 Haziran 2009 tarihinde Frankofon kesimden, Hristiyan Demokrat çizgideki CDH'den Brüksel Meclisi'ne seçildi.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI VEDAT IŞIKHAN

Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 1966 yılında Mardin Artuklu'da doğdu. Işıkhan; ilk, orta ve lise eğimini İzmir'de tamamladı. Hacettepe Üniversitesi sosyal hizmet alanında lisans, yüksek lisans, doktora, doçentlik ve profesörlük süreçlerini tamamladı. Halen Hacettepe Üniversitesi'nde profesör olarak görev yapmaktadır. Işıkhan; Hacettepe Üniversitesi Aile Hizmetleri Uygulama Merkezi Müdür Yardımcılığı, Sosyal Hizmet Bölüm Başkanlığı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Akademik yaşamında uzmanlaştığı önemli alanlar; çalışma hayatı, iş sağlığı ve güvenliği, işçi hakları, çocuk işçiliği ile mücadele, sosyal politikalar, sosyal sorunlar, sosyal hizmet, sosyal güvenlik, sosyal yardımlar, dezavantajlı gruplar, endüstri ilişkileri, sendikalar, aktif yaşlanma, yaşlı bakım sigortası ve emeklilik sonrası sorunlar yer almaktadır. 2012 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Hükümet Programı kapsamında hayata geçirdiği Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP)'nın ilk saha çalışmasında ASDEP Genel Koordinatörü olarak görev yapmış ve programın icra edilmesinde rol almıştır. 2015-2018 yılları arasında AKP Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığı'nda akademik danışmanlık görevini yürüttü. 8 Ekim 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyeliği'ne ve 17 Aralık 2021'de Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekilliği'ne atandı.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MEHMET ÖZHASEKİ

1957 yılında Kayseri’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kayseri’de tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümü’nü kazandı. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı. Buradan mezun olduktan sonra, Avukatlık stajını Kayseri Adliyesi’nde yaptı.1994 yılına kadar ticaret hayatının içinde aktif olarak yer aldı. 27 Mart 1994 mahalli seçimlerinde Melikgazi Belediye Başkanlığı’nı kazandı. 23 Haziran 1998 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan seçimle Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na getirildi. 18 Nisan 1999 yerel seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde 3. kez Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi. Özhaseki, AKP'den milletvekilliği adaylığı için 10 Şubat 2015 tarihinde büyükşehir belediye başkanlığından istifa etti. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde AKP Kayseri milletvekili olarak seçildi. 12 Eylül 2015 tarihinde yapılan AKP Olağan Büyük Kongresi’nin ardından AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı olarak yer aldı. 1 Kasım 2015 tarihinde yinelenen genel seçimlerde tekrar Kayseri Milletvekili olarak seçildi ve 26. Dönem Kayseri Milletvekili oldu. 24 Mayıs 2016 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevinde bulundu. 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde Kayseri Milletvekili olarak seçildi ve 27. Dönem Kayseri Milletvekili oldu. 18 Ağustos 2018 tarihinde yapılan AKP Olağan Büyük Kongresi’nin ardından AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı olarak yer aldı. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Haseki seçimi kazanamadı.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI OSMAN AŞKIN BAK

11 Ekim 1966 doğan Osman Aşkın Bak, Türk makine mühendisi ve siyasetçidir. Rize'nin Pazar ilçesinin Derinsu köyünden bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Lise öğrenimini Kabataş Erkek Lisesi'nde tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi'ni bitirdi. İngiltere'de Nottingham Üniversitesi'nde İşletme Yönetimi ve Endüstri Mühendisliği alanında yüksek lisansını, İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Mühendisliği Programında doktorasını yaptı. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Türk İran İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliği yaptı. İstanbul Ticaret Odası'nda Meclis Üyesi olarak görev yaptı. Çeşitli spor kulüplerinde Genel Sekreterlik ve Başkanlık görevleri ile federasyonlarda Yönetim Kurulu Üyeliği, Kurul Üyeliği, Genel Kurul Delegeliği ve Başkanlık görevlerinde bulundu. 24. Dönemde İstanbul, 25, 26 ve 27. Dönemde Rize Milletvekili seçildi. NATO Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Üyesi ve Dışişleri Komisyonu Sözcüsü oldu. NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) Siyasi Komite Başkan Yardımcılığı görevine seçildi. Dopingle Mücadele Araştırma Komisyonu Başkanlığı yaptı. 65. Hükûmette Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev aldı.

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA

Ali Yerlikaya, 1968 tarihinde Konya'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Konya'da tamamladı. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi "Kamu Yönetimi" bölümünden mezun oldu. 1990 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam adaylığı görevine başladı. 1993 yılında Kayseri İli Felahiye İlçesi Kaymakamlığına atandı. Sırasıyla; Hilvan ( Şanlıurfa ) ve Sarıkaya (Yozgat) ilçelerinde Kaymakam olarak görev yaptı. 29.05.2003 tarihinde İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliğine, 09.02.2004 tarihinde Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü görevine atandı. 13.12.2007 - 17.05.2010 tarihleri arasında Şırnak Valisi, 23.05.2010 - 09.08.2012 tarihleri arasında Ağrı Valisi, 17.08.2012 - 03.03.2015 tarihleri arasında Tekirdağ Valisi, 05.03.2015 - 03.11.2018 tarihleri arasında Gaziantep Valisi olarak görev yaptı. 26 Ekim 2018 tarih ve 2018/202 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile İstanbul Valiliği görevine atandı.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MEHMET NURİ ERSOY

1968 yılında İstanbul’da doğdu. Alman Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun oldu. 1985 yılında, lise öğrenimine devam ederken, rehberlik yaparak turizm sektörüne ve iş dünyasına atıldı. 1991 yılında, üniversite öğrenimini tamamladıktan sonra, paket tur ve otel konaklama hizmetleri veren şirketini kurdu. 2000 yılında otelcilik alanına giriş yapan Mehmet Nuri Ersoy, turizm sektöründe geçirdiği 33 yılın sonunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesinde Kültür ve Turizm Bakanı olarak görevlendirildi. 

MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN

Yusuf Tekin, 1970 yılında Erzurum'da doğdu. İlköğrenimi ve orta öğrenimi Rize'de tamamlayan Tekin, 1994 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü bitirdi. Siyaset ve sosyal bilimler alanında lisansüstü ve doktora eğitimini tamamladı, Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde öğretim üyesi oldu. 2011 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığına Bakan Yardımcısı olarak atandı. Tekin, 28 Mayıs 2013 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarı olarak atandı, 25 Temmuz 2018 tarihinde bu görevinden ayrıldı. 17 Ağustos 2018 tarihinde profesör oldu, 15 Eylül 2018 tarihinde ise Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi rektörü olarak atandı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI YAŞAR GÜLER

Orgeneral Yaşar Güler, 1954 yılında Ardahan’da doğdu. Teğmen rütbesiyle 1974 yılında Kara Harp Okulundan, 1975 yılında Muhabere Okulundan mezun olmuştur. 1975-1984 yıllarında çeşitli birliklerde Muhabere Takım ve Bölük Komutanlığı görevlerinde bulunan Orgeneral Yaşar Güler; 1986 yılında Kara Harp Akademisinden, 1988 yılında Silahlı Kuvvetler Akademisinden mezun oldu. Kurmay subay olarak; 1986-1988 yılları arasında Yurt İçi Bölge Komutanlığında Harekât Başkanlığı, 1988-1991 yıllarında Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığında Plan Subaylığı, 1991-1992 yılları arasında 12’nci Piyade Tümen Harekât ve Eğitim Şube Müdürlüğü, 1992-1994 yılları arasında Silopi’de İç Güvenlik Tabur Komutanlığı, 1994-1995 yılları arasında Bosna-Hersek Türk Tugay Komutan Yardımcılığı, 1995-1997 yılları arasında Başbakanlık Askerî Başdanışmanlığı Proje Subaylığı, 1997-1999 yılları arasında Napoli/İtalya’da konuşlu NATO Güney Bölge Komutanlığı Muhabere Başkan Yardımcılığı, 1999-2000 yılları arasında Barış İçin Ortaklık Eğitim Merkez Komutanlığı, 2000-2001 yılları arasında Gnkur. Tatbikatlar Şube Müdürlüğü görevlerini yürütmüş, 2001 yılında Tuğgeneralliğe terfi etmiştir. Tuğgeneral rütbesiyle; 2001-2003 yılları arasında 10’uncu Piyade Tugay Komutanlığı, 2003-2005 yılları arasında Gnkur. MEBS Plan Koordinasyon Daire Başkanlığı görevlerini yürütmüş, 2005 tarihinde Tümgeneralliğe terfi etmiştir. Tümgeneral rütbesiyle; 2005-2007 yılları arasında MEBS Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı, 2007-2009 yılları arasında Gnkur. Eğitim Daire Başkanlığı görevlerinde bulunmuş ve 2009 yılında Korgeneralliğe terfi etmiştir. Korgeneral rütbesiyle; 2009-2010 yılları arasında Harita Genel Komutanlığı, 2010-2011 yılları arasında 4’üncü Kolordu Komutanlığı, 2011-2013 yılları arasında Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı görevlerinde bulunmuş ve 2013 Yüksek Askerî Şura Kararları ile Orgeneralliğe terfi ederek 2013-2016 yılları arasında Genelkurmay II nci Başkanlığı, 2016-2017 yıllarında Jandarma Genel Komutanlığı, 2017-2018 yıllarında Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevlerini yürütmüş olan Orgeneral Yaşar Güler Cumhurbaşkanlığının 09 Temmuz 2018 tarihli kararnamesiyle Genelkurmay Başkanlığı görevine atanmıştır.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA

2 Ocak 1965 doğumlu ve 55 yaşında olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya’nın Kulu ilçesinin Ömeranlı mahallesinde dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimini Konya’da yapan Bakan Koca, lise öğrenimine Bursa Erkek Lisesi’nde devam ederek buradan mezun olmuştur. İstanbul Çapa Tıp Fakültesinden mezun olarak Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanında ihtisas yapan Fahrettin Koca İstanbul Medipol Üniversitesinin kurucusu ve sahibidir. Türkiye Eğitim ve Sağlık Araştırma Vakfı’nın da kurucu olan Bakan Koca. Türkiye Cumhuriyeti’nin 59. Sağlık Bakanı olarak görev yapmaktadır. 1988’de İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümünden mezun olarak göreve başlayan Fahrettin Koca, 1995’te Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olmuştur. Bakan Koca çeşitli sağlık kuruluşlarında medikal direktörlüğü ve doktorluk görevlerinde yer almıştır. (DEİK) Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi’nde Eğitim Komitesi İş Konseyi Başkan Yardımcısı olan Fahrettin Koca aynı zamanda Vakıf Üniversite Hastaneleri Derneği’nin Başkanı ve Hizmet İhracatçıları Birliği Sağlık Hizmetleri Komitesi Başkanı olarak görev yapmaktadır. Fahrettin Koca siyaset yaşamı, 2018 yılında Türkiye’de yapılan genel seçimler neticesinde, 2017 Türkiye anayasa değişikliği referandumu sonrası ilk kez tamamı TBMM üyesi olmayan kişilerden meydana gelen Bakanlar Kurulu’na dönemin Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sağlık Bakanı olarak göreve atanmıştır. Sağlık Bakanı olarak atanmasından sonra 10 Temmuz 2018 günü görevine yemin ederek başlayan Fahrettin Koca hala Türkiye Cumhuriyeti’nin Sağlık Bakanı olarak görev yapmaktadır.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI FATİH KACIR

Mehmet Fatih Kacır, 1984 yılında İstanbul’da doğdu. Ortaokul ve lise eğitimini İstanbul Erkek Lisesi’nde tamamladı. 2003 yılında üniversite giriş sınavlarında Türkiye 12.si oldu. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümündeki lisans eğitiminden 2008 yılında Onur Derecesiyle mezun oldu. 31 Temmuz 2018’de Cumhurbaşkanı Kararıyla Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığına atandı. 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi, Ulusal Yapay Zeka Stratejisi, Milli Uzay Programı, Ulusal Teknoloji Girişimciliği Stratejisi, Mobilite Teknolojileri ile Akıllı Yaşam ve Sağlık Teknolojileri Yol Haritası çalışmalarına katıldı. Stratejiler kapsamında eylem planlarının uygulanması ve bakanlığın yeniden yapılandırılması süreçlerini yürüttü. ASELSAN ve Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı yönetim kurulu üyesi. (HABER MERKEZİ

Yeni yılda Evrensel aboneliği hediye edin
ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni dönem kabinesini açıkladı

SONRAKİ HABER

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Milletler Ligi'nde İtalya’yı yenerek 3'te 3 yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa