04 Haziran 2023 19:17

Kartal Kitap Fuarı'nda Gülten Dayıoğlu’na onur ödülü verildi

Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen 3’üncü Kartal Kitap Fuarı’nda yazar Gülten Dayıoğlu’na onur ödülü verildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

3. Kartal Kitap Fuarı’nın ikinci gününde yazar Gülten Dayıoğlu’na onur ödülü verildi.

Dayıoğlu’na ödülünü Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel takdim etti.

Fuar kapsamında okurlarla buluşan Dayıoğlu, yazar Melih Yıldız ile beraber yaşam hikâyesinin ve edebiyat hayatının ele alındığı bir söyleşi gerçekleştirdi.

Dayıoğlu, çocukluğunun Anadolu’da çok zor şartlar altında geçtiğini, ailesiyle beraber mutlu bir çocukluk geçirmediğini belirterek, kaleme aldığı ‘Fadiş’ adlı kitabının aslında kendi yaşamının kitabı olduğunu söyledi.

Annesinin ve babasının kendisi çocukken ayrıldığını ve bunu hayatı boyunca kabullenemediğini söyleyen yazar, tüm eserlerinde çocukluğunun o zor dönemine dair izler olduğunu ama yazar olmak hayalinden asla vazgeçmediğini aktardı.

Her üniversitede "çocuk edebiyatı kürsüsü" bulunması gerektiğini söyleyen Dayıoğlu, "Çocuk edebiyatını kabul ettirmede çok çaba harcadım. İtile kakıla davayı kazandık.  Yararlı bir iş yaptığım iş için çok mutluyum" dedi.

"GÜLTEN DAYIOĞLU'NUN KALEMİ HİÇ DURMASIN"

Söyleşinin sonunda Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Gülten Dayıoğlu’na ödülünü takdim ederken, "Ona ne kadar teşekkür etsek azdır. Cumhuriyet, bir mucizedir. Anadolu’nun en ücra köşelerinden eğitim devrimi sayesinde, fırsat eşitliği sayesinde bir yazar çıkarabilir. Diliyoruz ki, Gülten Dayıoğlu’nun kalemi hiç durmasın” ifadelerini kullandı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da 100 dönümlük buğday küle döndü

SONRAKİ HABER

Ataol Behramoğlu’nun söyleşisi iptal edildi, Şükrü Erbaş da katılmama kararı aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa