06 Haziran 2023 14:32

Gelecek ve DEVA birleşecek mi?

DEVA, Gelecek ve Saadet partilerinin Meclis grubu kurma arayışı sürerken Gelecek ve DEVA'nın birleşmesinin de düşünüldüğü ifade edildi.

Fotoğraf: Aytaç Ünal/AA

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

CHP listelerinden milletvekili seçimlerine giren DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisinin Meclis grubu kurma arayışı sürüyor. Hangi parti isminin kullanılacağı veya ortak parti kurulması seçeneği tartışılırken, yeni bir gündem ortaya çıktı. Gelecek ve DEVA partilerinin birleşmesinin de düşünüldüğü ifade edildi.

Cumhur İttifakının seçimleri kazanmasının ardından bütün muhalefet partilerinde yeni yol arayışları sürüyor. Millet İttifakında CHP listelerinden seçimlere giren DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti milletvekilleri yola kendi partilerinde devam ediyor. Ancak Demokrat Parti dışındaki partiler Meclis grubu kurarak kürsüyü daha fazla kullanmanın yöntemleri üzerinde çalışıyor.

Meclis grubunun hangi parti çatısı altında kurulacağı konusunda ise henüz anlaşılamadı. Saadet Partisi, özellikle aynı gelenekten geldiği Yeniden Refah Partisinin kendi amblemiyle girdiği seçimlerde 5 milletvekili çıkarması nedeniyle parti isminden vazgeçmek istemiyor.  Saadet, Meclis grubunun Saadet çatısında kurulmasını istiyor. Fakat diğer partilerde bu öneri henüz kabul edilmiş değil.

DEVA: HENÜZ SADECE FİKİR AŞAMASINDA

Öte yandan hangi parti isminin kullanılacağı veya ortak parti kurulması seçenekleri tartışılırken, yeni bir fikir ortaya çıktı. Gelecek Partisi ve DEVA Partisinin birleşebileceği gündeme geldi. Evrensel'e konuşan parti yetkilileri de böyle bir fikrin gündemde olduğunu doğruladı.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili İdris Şahin, henüz bu konunun partinin yetkili organlarında görüşülmediğini ve herhangi bir görevlendirme olmadığını söyledi. Ancak kamuoyundaki tartışmaları dikkatle takip ettiklerini belirten Şahin, “Seçimlerde partimize Mecliste denetim görevi verildi. Bunu daha etkili yapabilmenin araçlarından biri de Meclis grubu kurmak. İki partinin birleşmesi konusunda bir görüşme veya görevlendirme olmadı. Henüz fikir aşamasında, olgunlaşmış bir karar yok” dedi.

GELECEK: MUTFAKTA ÇALIŞIYORUZ

Gelecek Partisi Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ ise iki partinin birleşmesi konusunda “Henüz mutfakta çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Meclis grubunun hangi parti çatısı altında kurulacağı konusundaki önerilerini sorduğumuzda Özdağ, “Şekille işimiz yok. Çünkü suret değil sîret önemli. Biz milletimize daha rahat ulaşabilmek için Meclis grubu imkanlarından faydalanmak istiyoruz. Meclis grubu olarak öneriler verip söz alabilirsiniz, onlar yanıt verirler. Meclis önümüzdeki ay tatile girecek, tatilden sonra da yapabiliriz. Yani zamanımız var” diye konuştu.

Öte yandan önümüzdeki yerel seçimlere de güçlü girmeleri gerektiğini belirten Özdağ, “Önümüzde yerel seçimler kaybedilirse Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tescillenmiş olacak” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Grevdeki Yonga Mobilya işçileri, grev kırıcılığı ve fişleme girişimlerine tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

Deprem bölgesinde sağlık hâlâ göçük altında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa