09 Haziran 2023 12:06

Okulun imam hatipe çevrilmesine velilerden tepki: Mahkeme kararlarına uyulsun

Çocukları İsmail Tarman Ortaokulunda okuyan veliler okulun imam hatipe dönüştürülmesine tepki göstererek; “Okulun normal bir ortaokul olarak devam etmesine ilişkin mahkeme kararına uyulsun” dedi

Fotoğraf: Özlem Songül Abayoğlu/Evrensel

Paylaş

İstanbul’da İmam hatip ortaokuluna dönüştürülen İsmail Tarman Ortaokulunun normal ortaokul olarak yeniden açılması için veliler basın açıklaması yaptı. İsmail Tarman Ortaokulunun kapatılmasına ilişkin hiçbir yasal karar bulunmadığının altını çizen veliler, açıklamada okulun normal bir ortaokul olarak devam etmesine ilişkin mahkemelerden karar çıktığını ve 2018’den beri bu kararın uygulanmadığını hatırlattılar. Basın açıklamasını veliler adına Avukat Arzu Becerik okudu.

“YASALARA AYKIRI, USULSÜZ BİR KARAR”

Okulun imam hatip ortaokuluna dönüştürülmesi sürecinde velilerin öğrencilerin kayıtlarını başka okullara almak zorunda kalmalarından bahseden Becerik, “İki ayrı okulun öğrencileri Şair Mehmet Emin Yurdakul ilkokulunun bahçesindeki bir binada eğitim görmek zorunda kaldı” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığının hukuk kurallarına uymadığını söyleyen Becerik, “Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, bizim okulumuzla ilgili bir kararda imzası bulunan bir bürokrattır. Mahkeme kararını kendisine doğrudan iletmiş, uygulanmasını istemiştik. Görüşmemizden sonra Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretim Genel Müdürü Nazif Yılmaz imzalı alınan idari kararda bile İsmail Tarman Ortaokulunun kapatılması emri yoktur. Bu, yasalara aykırı, usulsüz bir karardır” şeklinde konuştu. Ardından veliler Milli Eğitim Bakanlığına seslenerek, “Mahkeme kararları neden uygulanmıyor? Yeni okul açmaya bütçe mi yok? Yeni okula öğrenci mi bulunamıyor?​” sorularını sordu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çukurova Ritim ve Müzik Topluluğu büyük ilgi gördü

SONRAKİ HABER

CHP’li Yücel, okullara imam ve vaiz atamasını Meclise taşıdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa