09 Haziran 2023 14:54

CHP'li Karaca, Can Atalay'ı ziyaret etti: Seçmen iradesi cezalandırılıyor

CHP Grup Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ı ziyaret etti, tahliye çağrısı yaptı.

Fotoğraf: CHP

Paylaş

Milletvekilliği genel seçimlerinin ardından Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay Milletvekili seçildiği halde tahliye edilmeyen Gezi tutuklusu Can Atalay için çağrılar sürüyor.

CHP'nin Meclis Grup Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ı ziyaretinin ardından tahliye çağrısı yaptı, "Can Atalay olarak cezaevinde tutulmuyor. Hataylı yurttaşın iradesi cezaevinde. Seçmen cezalandırıyor" dedi

Karaca'nın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"TBMM Başkanvekili sıfatımla buradayım. Can Atalay, Hatay halkının iradesiyle seçilmiştir. Can Atalay'ın bugün için olması gereken yer parlamento binasıdır. Anayasamızın 67. maddesine göre milletvekili olarak yasama hakkı ihlal edilen Şerafettin Can Atalay'ın bugün Meclis çatısında olması gerektiğine vurgu yapmak istedik.

Adaylık başvurusu kabul edilen, milletvekili seçimlerine giren ve milletvekili seçilerek mazbatasını alan Can Atalay'ın milletin iradesi gereği parlamento çatısı altında olması gerekmektedir.

Sayın Can Atalay, TBMM Başkanı'na da çağrı yaptı ve derhal görevini yerine getirmesi ve milletin egemenlik hakkını temsil eden milletvekilinin yerinin Anayasa'ya göre parlamentoya dönmesinin sağlanmasının gerektiği çağrısında bulundu.

Can Atalay olarak cezaevinde tutulmuyor. Hataylı yurttaşın iradesi cezaevinde. Seçmen cezalandırıyor.  Sayın Can Atalay cezaevinden çıktığında çantasını dahi açmadan Hatay'a gideceğini ve Hataylı yurttaşlarımızla buluşacağını ifade etti. Hataylı hemşehrilerine de selamlarını iletmemizi istedi." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Giresunspor küme düşmenin kaldırılması için TFF'ye başvurdu

SONRAKİ HABER

Boğaziçi direnişinin 887. gününde akademisyenler arkalarını 604. kez rektörlük binasına döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa