10 Haziran 2023 17:41

İsveç’ten NATO birliklerine izin

NATO’ya üyelik için Türkiye ve Macaristan’ın onayını bekleyen İsveç, NATO birliklerinin ülkede geçici olarak konuşlandırılmasına izin verdiklerini bildirdi.

Fotoğraf: NATO

Paylaş

NATO üyeliği henüz gerçekleşmeyen İsveç, ülkesinde NATO birliklerinin geçici olarak konuşlanmasına izin verdiğini açıkladı.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ve Savunma Bakanı Pal Jonson’ın Dagens Nyheter gazetesine yazdıkları ortak makalede, Rusya’nın kendileri için tehdit oluşturmaya devam ettiği belirtilerek, İsveç hükümetinin, ordunun, gelecekteki ortak operasyonlara olanak sağlamak üzere NATO’ya üye devletlerle hazırlıklar yürütebilmesini karara bağladığı aktarıldı.

Makalede, “Rusya bizim için hâlâ bir tehdit. Kriz veya savaş durumunda, diğer ulusların askeri kaynaklarını hızla bölgemize getirebilmeliyiz. İsveç hükümeti olarak ittifaka üye olmadan NATO birliklerinin ülkemizde geçici olarak bulunmalarına izin verdik” ifadeleri kullanıldı. Rusya-Ukrayna savaşının başlamasının ardından Finlandiya ile komşusu İsveç, onlarca yıllık askeri tarafsızlık politikasını sona erdirerek 18 Mayıs 2022’de NATO üyeliği için başvuru yapmıştı. Finlandiya nisanda NATO’nun 31. üyesi olurken, İsveç’in üyeliği için Türkiye ve Macaristan’dan henüz onay çıkmadı. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Tutdere’den hububat fiyatlarına tepki: Üreten değil, satan kazanıyor

SONRAKİ HABER

Gazeteci Kanbal’a ‘kayıp sandık’ davası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa