Ekrem İmamoğlu: Değişim konusunda, menzile yürüme hususunda kararlıyım
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "CHP Genel Başkanlığına aday mısınız" sorusuna, "Benim aday olduğum tek şey var; ülkemizde aynen İstanbul'da olduğu gibi büyük bir değişim" yanıtını verdi.

Fotoğraf: DHA
İLGİLİ HABERLER

Kemal Kılıçdaroğlu: Ortaya çıkan tabloyu ağır bir yenilgi olarak görmeyi kabul etmem

İmamoğlu'ndan sert açıklama: "Değişim sadece bir kurul, heyet değişimiyle olmaz"

İmamoğlu: Aynı şeyleri yaparak farklı sonuç asla beklemeyeceğiz artık

CHP'de yeni MYK belli oldu: 4 isim değişmedi, parti örgütü Kılıçdaroğlu'na bağlandı
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçimlerin ardından yaptığı "değişim" çağrısın yineledi. İmamoğlu, "İddia ediyorum İstanbul halkı, şu anda bizi yüzde 60'ların üzerinde destekliyor. Kişiye bağlı değil. Siyasetin de bu anlamda bir modele, geleceğe ihtiyacı vardır. Bu değişimi var etmenin başta kendi partim olmak üzere bütün muhalefetin inşası yönünde elzem bir durum olduğunu ifade ettim, etmeye devam ediyorum. Ben idealleriyle yaşayan bir insanım, ideallerimin vücut bulduğu siyasi partinin de bu yönde adım atmasını ısrarla istemeye devam edeceğim. Değişim şarttır" diye konuştu.
"Değişim konusundaki fikrimde net olarak kararlıyım" diyen İmamoğlu, "Menzile yürüme hususunda net olarak kararlıyım. Asla kişilere bağlı bir düzene değil, kalıcı bir demokrasi düzeninin bu ülkede var olması için, bunun partimizde de var olması yönünde kararlıyım" ifadelerini kullandı.
İmamoğlu, şöyle devam etti: "İstanbul'da değişim nasıl çok güzel bir sonuç verdiyse eminim ki siyasetteki bu anlamdaki değişim, hele hele muhalefette ve kendi partimden başlayan bu kıvılcımın Türkiye'ye çok iyi geleceğini çok iyi görüyorum. Bunu kovalayacağız ve değişim başarısını mutlaka elde edeceğiz."
KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Belediye başkanları, seçildikleri belediyelere hizmet etmek durumundalar. Onu oradan alıp başka bir işe verelim, bu siyasetin temeline aykırıdır" açıklaması da sorulan İmamoğlu, şunları söyledi:
"Az önceki tutarlı duruşumun yanı sıra bir başka bir tutarlı duruşum da ekranlar üzerinden ya da televizyonlar üzerinden başta siyasi partimin Genel Başkanı veya diğer fertlerine mesaj yollamayı yanlış buluyorum. Buralardan mesaj yollamak değil, karşı karşıya konuşmanın daha doğru ve tutarlı olacağını düşünüyorum."
"ADAY MISINIZ" SORUSUNA YANIT
"CHP Genel Başkanlığına aday mısınız" sorusuna İmamoğlu, "Benim aday olduğum tek şey var; ülkemizde aynen İstanbul'da olduğu gibi büyük bir değişim" yanıtını verdi. (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et