12 Haziran 2023 15:12

TGC ve Basın Müzesi'nin kuruluş yıl dönümleri sergiyle kutlandı

TGC ve Basın Müzesi'nin kuruluş yıl dönümleri Koleksiyon Sergisi ile kutlandı. Sergi Basın Müzesi’nde 14 Temmuz 2023 tarihine kadar açık kalacak.

Fotoğraf: Türkiye Gazeteciler Cemiyeti

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 77.  Basın Müzesi’nin 35. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen Koleksiyon Sergisi gazeteciler ve sanatseverler ile buluştu.

Geçtiğimiz cuma günü açılışı yapılan sergide 1989-2023 yılları arasında Basın Müzesi’ne bağışlanan ünlü ressamların tabloları yer alıyor. Aralarında Abdi İpekçi, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Cemal Nadir, İbrahim Balaban ve Elif Naci’nin de yer aldığı sergi, 14 Temmuz 2023 Cuma gününe kadar devam edecek.

OLCAYTO: TGC HER ZAMAN GAZETECİLERİN YANINDA OLACAK

TGC Yönetim, Denetim, Balotaj, Onur kurulları ve TGC üyelerinin yanı sıra sanatseverlerin katılımları ile gerçekleşen serginin açılış konuşmasını TGC Başkanı Turgay Olcayto yaptı.

Olcayto “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti kuruluşunun 77. yılında da dimdik ayaktadır. Haberin serbest dolaşımı için verdiği mücadeleye devam etmektedir. Düşünceyi ifade özgürlüğünün sanatın en önemli öğesi olduğunun bilincinde olarak üyelerimizin bu alandaki çalışmalarına da destek veriyoruz. Demokrasinin ayrılmaz bir parçası olan temel hak ve özgürlüklerimize sahip çıkıyoruz. Kadın ve çocuklara yönelik cinsel istismar ve sömürüyü ortadan kaldırmak için yürütülen her türlü çabanın yanında yer alıyoruz. Kadınıyla, erkeğiyle tüm yurttaşlarımızın eşitlikçi, adaletli bir düzende yaşam hakkını savunuyoruz. İnanıyorum ki Türkiye Gazeteciler Cemiyeti daha nice yıllar dimdik ayakta kalacak ve her zaman basın çalışanlarının yanında olacak.” dedi.

ÖYMEN: TGC’NİN KURULUŞU BAYRAM GİBİDİR

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Onur Kurulu Başkanı Altan Öymen ise serginin açılış töreninde yaptığı konuşmada “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti çok partili demokrasiye geçerken kuruldu. Bu anlamda kuruluşu bir bayram gibidir. Basın özgürlüğü açısından büyük önem taşımaktadır. Kurulduğu günden yana da gazetecilerin haklarını korumak için mücadele etmektedir. Ancak içinde bulunduğumuz dönem de gazetecilik açısından çok ciddi sorunların olduğu bir dönemdir. Gazeteciler iddianameleri hazırlanmadan uzun süre tutuklu kalmaktadır. Bunlar basın özgürlüğü açısından ciddi sorunlardır. Ama Türkiye Gazeteciler Cemiyeti basın özgürlüğü için mücadelesini üyelerinin desteğiyle sürdürecektir.”

GÜNEŞ: AMACIMIZ HALKIN HABERE ERİŞİMİNİ SAĞLAMAK

Törende konuşan TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş ise “Kurulduğu günden beri TGC yönetimleri hem cemiyeti hem de basının hafızası olan müzeyi ayakta tutmak için büyük çaba gösterdiler. Binanın onarımı Cemiyet kaynaklarıyla sağlandı, yedi personelimiz müze için çalışıyor. Binanın zamanla yaşadığı yıpranmaların çözümü için AKP döneminin büyükşehir belediyesi yöneticileriyle görüştük, sonuç alamadık. Şimdi de bu dönemin İBB yönetimiyle görüşmeler yaptık ne yazık ki sonuç almış değiliz. Görüşmelerimiz sürüyor. Müzenin basının hafızası olmasının İBB yönetimi tarafından da değer görmesi gerektiğini düşünüyoruz. Amacımız, haberin serbest dolaşımı için gazetecilerin mesleklerini kanunlar çerçevesinde bağımsız yapabilmelerini sağlamak. Gazetecilerin düzenli tutuklandığı, habere erişimin engellendiği bir ülkede müzenin varlığını koruması son derece önemli.” dedi.

SERGİDE KİMLERİN TABLOSU SERGİLENİYOR?

Sergide tabloları yer alan ressamların isimleri şöyle: Abdi İpekçi, Acar Başkut, Agop Arad, Akif Poroy, Aysel Öngen, Ayşe Yaltırım, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Cemal Nadir, Ebulfez Ferecoğlu, Elif Naci, Ercan Akyol, Ercan Kazmaz, Eren Eyüboğlu, Etem Çalışkan, Gürbüz Azak, Hikmet Andaç, İbrahim Balaban, Karin Cincioğlu, Kayhan Selek, Mine Arasan, Nadia Özbıyıklıyan, Necmi Rıza Ayça, Nilgün Tüzüntürk, Olcay Derman, Ömer Yasa, Özdem Gemicioğlu, Şükriye Dikmen, Vasfiye Özkoçak. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Boğaziçi direnişinin 890. gününde akademisyenler arkalarını 605. kez rektörlük binasına döndü

SONRAKİ HABER

İkizdere'de Reis Holding HES projesi başlattı: LİMAK başaramadı, Reis de başaramayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa