12 Haziran 2023 15:23

Gazeteciler yargılanıyor | MA muhabiri Ceylan Şahinli beraat etti

Gazeteciler bu hafta da yaptıkları haberler ve yazıları nedeniyle adliye koridorlarında. MA muhabiri Ceylan Şahinli beraat ederken, 3 gazetecinin yurt dışına çıkış yasağı kaldırmadı.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel

Paylaş

Gazeteciler bu hafta da yaptıkları haberler ve yazıları nedeniyle yargılanmaya devam ediyor. Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Ceylan Şahinli beraat ederken, Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin eski çalışanlarının davasında üç gazeteci hakkındaki yurt dışına çıkış yasağı kaldırmadı.

MA’da yer alan habere göre; Ceylan Şahinli hakkında, Mayıs 2017'de öğrenciyken katıldığı eylem ve etkinliklere dair “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davanın karar duruşması görüldü. Ankara 20’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Şahinli katılmazken avukatı Resul Temur, SEGBİS üzerinden duruşmaya katıldı. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) avukatı Ülkü Şahin de duruşmayı izlemek üzere salonda bulundu.

Duruşmada dosyaya eklenen belgeler okundu. Daha sonra mütalaasını okuyan iddia makamı, suçun yasal unsurlarının bulunmadığı gerekçesiyle beraat kararı verilmesine ilişkin talepte bulundu. Avukat Temur da iddia makamına iştirak etti. Mahkeme heyeti, suçun yasal unsurların oluşmadığı kanaatiyle Şahinli’nin beraatine karar verdi.

ÖZGÜRLÜKÇÜ DEMOKRASİ DAVASINDA BİLİRKİŞİ RAPORU BEKLENİYOR

MLSA’dan Eylem Sonbahar’ın haberine göre; Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin eski çalışanlarının yeniden yargılandığı davanın duruşması 8'inci duruşması İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Gazetenin “terör örgütü çıkarları doğrultusunda faaliyet yürütüp yürütmediğine” ilişkin istenen bilirkişi raporunun beklenilmesine karar veren mahkeme, gazeteciler Hicran Urun, İshak Yasul, Mehmet Ali Çelebi hakkındaki yurt dışına çıkış yasağını kaldırmadı. Dava 1 Kasım’a erteledi.

PEK ÇOK GAZETECİ BU HAFTA DA ADLİYEDE OLACAK

Gazeteciler bu haftayı da adliye koridorlarında geçirecek. Yarın (13 Haziran Salı) Charlie Hebdo Dergisi Genel Direktörü Julien Serignac, Yazı İşleri Müdürü Gerard Biard, Genel Yayın Yönetmeni Laurent Sorurisseau ve Karikatürist Alice’in “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla yargılandıkları davanın dördüncü duruşması Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesinde, saat 10.00’da görülecek.

Aynı gün ayrıca farklı dava ve mahkemelerde gazeteciler Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak, Yakup Şimşek ve Fevzi Yazıcı; Canan Coşkun ve Barış Pehlivan, Hazal Ocak, Baransel Ağca, aralarında Etkin Haber Ajansı (ETHA) Editörü İsminaz Temel ve eski ETHA Muhabiri Havva Cuştan ile Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) avukatlarının da bulunduğu 23 kişi adliyede olacak.

14 Haziran Çarşamba günü ise Danimarkalı Gazeteci Madds Anneberg’in “askeri yasak bölgelere girmek” suçlamasıyla yargılandığı davanın yedinci duruşması Edirne 2. Asliye Ceza Mahkemesinde saat 11.00’de görülecek. Aynı gün ayrıca gazeteci Ferhat Parlak “örgüt üyeliği” suçlamasıyla hakim karşısına çıkacak.

Perşembe günü ise Jin News Haber Müdürü Safiye Alağaş’ın “örgüt üyeliği” suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde, saat 10.40’ta görülecek. Birgün Gazetesi Spor Editörü Eren Tutel’in Wushu Federasyonu haberleri nedeniyle “kamu görevlisine hakaret” suçlamasıyla aynı gün mahkemede olacak. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sarıgül’ün partisi TDP, 23 Haziran’daki kongresiyle CHP’ye katılıyor

SONRAKİ HABER

Gelişim Üniversitesi öğrencileri fahiş zamları protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa