13 Haziran 2023 21:08

Tarım Orkam Sen Muğla Şubesinden keyfi görevlendirmelere tepki

Tarım Orkam Sen Muğla Şubesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğündeki keyfi görevlendirmelere tepki gösterdi, "“Kamu işleri keyfiyetle değil ehliyetle yürütülür" dedi.

Fotoğraf: Övgü Yıldız/Evrensel

Reklam

KESK’e bağlı Tarım Orkam Sen Muğla Şubesi, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde keyfi görevlendirmelere tepki göstererek, basın açıklaması düzenledi. Muğla Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen açıklamada, “Kamu işleri keyfiyetle değil ehliyetle yürütülür. Her türlü müdahaleyi reddediyoruz” yazılı pankart açıldı.

Basın açıklamasını okuyan KESK Muğla Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Tarım Orkam Sen Muğla Şube Başkanı Bahadır Tamer, iki çalışanın idarenin mevzuat dışı taleplerini uygulamamış olmaları sebebiyle farklı ilçelere ikişer aylık geçici görevle sürüldüğünü söyledi.

Tamer, “Bizler kamu çalışanları olarak mesleğimizi ilgili kanunlar ve mevzuat çerçevesinde icra etmek ve meslek onurumuzun gereği olarak tarafsız, teknik ve etik sınırlar içinde sürdürmekle mükellefiz. Bu kanuni ve etik çerçeve yalnız bizi değil aynı zamanda kurum idarecilerini de kapsamaktadır. Ne var ki mesai arkadaşlarımız Ziraat Mühendisi Ali Şimşek ve Ziraat Mühendisi Alime Yıldırım bu çerçevenin dışına çıkmayı reddettikleri için çalışma alanları değiştirilerek cezalandırılmışlardır” dedi.

“KEYFİ UYGULAMALARA KARŞI MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

Keyfi olarak geçici görevlendirmeye tabi tutulan Ali Şimşek’in aynı zamanda Ziraat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Başkanı olduğunu hatırlatan Tamer, “Biz kamu emekçileri olarak hukuka ve yönetmeliğe aykırı olan bu görevlendirmenin derhal geri çekilmesini talep ediyoruz. Bu hukuksuz işlemin altında imzası bulunanlar, bu hukuksuz işlemin arkasında saklı iradesi bulunanlar, bilmelidirler ki meslek onurumuzu çiğnetmeyeceğiz. Üzerimizde oluşturulacak baskılara boyun eğmeyeceğiz. Kurum çalışanlarına yapılan her hukuksuz uygulamayı kamuoyu önünde teşhir ve kamu vicdanında mahkum edeceğiz. Keyfi uygulamalarla liyakatı esas almayan yönetim anlayışına karşı hukuki ve fiili mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” diye konuştu. (Muğla/EVRENSEL)

 

Reklam