15 Haziran 2023 11:38
Son Güncellenme Tarihi: 15 Haziran 2023 13:49

Diyarbakır Bismil'de arazi anlaşmazlığı kavgası: 9 ölü, 2 yaralı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, 2 aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada ölenlerin sayısı 9'a yükseldi, 2 kişinin tedavisi sürüyor. Olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, Taş ve Alyamaç aileleri arasında 200 dönümlük arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada 9 kişi hayatını kaybetti 2 kişi yaralandı. Olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı 13 kişi ise aranıyor.

Kavganın, buğday ekili arazide çıkarılan yangın sonrası başladığı öğrenildi. Geniş alana yayılan yangın, bölgeye sevk edilen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Söndürme çalışmaları devam ediyor, jandarma helikopteriyle de havadan su atılıyor.

Jandarma bölgede aldığı geniş güvenlik önlemlerini sürdürürken, olay yeri inceleme ekipleri de çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, metal dedektörüyle arazide mermi ararken, olay yerinde bulunan traktördeki kurşun izleri ise kavganın boyutunu gözler önüne serdi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, 2 aile arasında 200 dönümlük arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan ve 9 kişinin öldüğü 2 kişinin yaralandığı silahlı kavga ile ilgili valilikten açıklama yapıldı. Açıklamada, “Bismil ilçemizin Serçeler Mahallesi’nde iki aile arasında, geçmişte yaşanan arazi anlaşmazlığına dayalı husumet nedeniyle bu sabah silahlı kavga meydana gelmiştir. Olayda, O.T., S.T., H.T., M.C.T. ile M.E.A., S.A., M.A., Y.A., Ö.A. adlı vatandaşlarımız maalesef hayatını kaybetmiştir. Olayda yaralanan M.A. ve A.A. adlı vatandaşlarımız hastaneye sevk edilmiş olup, tedavilerine devam edilmektedir. Olaya karıştığı değerlendirilen bir araç ve içindekilerin yakalanması yönünde çalışmalar devam etmektedir. Olayda kullanılan silahlar ele geçirilmiş olup, güvenlik güçlerimizce karadan ve havadan geniş çaplı güvenlik önlemleri alınmıştır” denildi.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Silahlı kavgada yaşamını yitiren 9 kişinin kimliği belli oldu. Taş ailesinden Orhan Taş, Serhat Taş, Halil Taş ve Mehmet Can Taş, Alyamaç ailesinden de Mehmet Emin Alyamaç, Selim Alyamaç, Muhammed Alyamaç, Yunus Alyamaç ve Ömer Alyamaç hayatını kaybetti. Alyamaç ailesinden M.A. ve A.A.'nın hastanedeki tedavisi ise sürüyor.

Öte yandan, iki aile arasında daha önce taciz ateşine varan tartışmalar yaşandığı ileri sürüldü. Bir süre önce de Kırsal Serçeler Mahallesi’nde çekilen görüntülerde, kimin tarafından ateşlendiği bilinmeyen ve uzun süren silah sesleri cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Olayda yaşamını yitirenlerin otopsi işlemleri Adli Tıp Kurumu’nda devam ederken, polis kurum önünde önlem aldı. 

5 GÖZALTI

Silahlı kavga ile ilgili olarak 5 şüpheli gözaltına alındı.13 şüphelinin ise yakalanmasına çalışılıyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Google'dan animasyonlu Onur Ayı kutlaması

SONRAKİ HABER

EMEP: 15-16 Haziran sadece şanlı bir anı değil, her işçi eyleminde bir esin kaynağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa