15 Haziran 2023 16:57

Eğitim-İş Bursa Şubesi: ÇEDES eğitim emekçilerinin mesleki itibarına hakarettir

ÇEDES projesi kapsamında “manevi danışmanlık” adı altında imam-vaiz görevlendirilmesine tepki gösteren Eğitim-İş Bursa Şubesi; “ÇEDES eğitim emekçilerinin mesleki itibarına hakarettir” dedi.

Eğitim-İş Bursa Şubesi: ÇEDES eğitim emekçilerinin mesleki itibarına hakarettir

Fotoğraf: Evrensel

ÇEDES (Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum) projesi kapsamında 842 okula “manevi danışmanlık” adı altında imam-vaiz görevlendirilmesine Eğitim-İş Bursa Şubesi’nden tepki geldi.

Eğitim-İş üyeleri Fomara Meydanı’nda ÇEDES projesini protesto etti.

“Bizler, siyasal iktidarın eğitim alanında 23 yıldır aşamalı bir şekilde yürüttüğü gericileştirme projesini adım adım görüyor ve toplumu uyarıyoruz diyen Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, “Siyasi iktidar, bir dönem ortaklık yaptığı Gülen Cemaati eli ile sürdürdüğü eğitimde gericileşme hamlesini, bugün farklı ellerle olsa da aynı anlayışla ve olanca hızıyla sürdürmektedir. Yine aynı anlayışla eğitim kurumlarındaki gerici kadrolaşma dün okulların kapısını Gülencilere açarken bugün farklı tarikatlara açmakta, çocuklarımızı –isimleri farklı da olsa- tarikatların kucağına itmektedir” dedi.

“TARİKATLAR MEB PROTOKOLLERİ ARACILIĞIYLA EĞİTİMDE CİRİT ATMAYA DEVAM EDİYOR”

Onca skandala rağmen dernek/vakıf maskesi takmış tarikatların MEB protokolleri aracılığıyla eğitimde cirit atmaya devam ettiğini vurgulayan Toy, “Eğitim biliminden pedagojiden habersiz, çocuklarımıza nasıl yaklaşılacağını bilmeyen yetişkinleri çocuklarımızla karşı karşıya getirmek travmatik etkileri de beraberinde getirecektir. ÇEDES protokolü öğretmenlerin, eğitim emekçilerinin mesleki itibarına hakarettir. Eğitim öğretmenin işidir, okullarda dersi öğretmenler verir.   Okul yöneticilerine sesleniyoruz: Okullardaki eğitim faaliyetinin yasal çerçevede yürütülmesi sizlerin sorumluluk alanınızdır. Koltuğunuza değil, onun arkasında asılı olan Başöğretmen’in resmine bakın ve bu protokolleri reddedin” çağrısında bulundu.

Bu eğitim öğretim yılının, hem meslek itibarının uğradığı saldırılar hem de yoksullaşma nedeniyle eğitim emekçileri için de karanlık bir dönem olduğuna işaret eden Toy, “Gerici karanlığın yaygınlaşma projesi çok açıktır. Eğitim içeriğini dinselleştiren, aileleri medrese modeli okullara mecbur bırakan bu proje, eğitim emekçilerini en yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma getirerek önündeki tüm engelleri kaldırmayı amaçlamaktadır. Eğitimin memleketin en birincil meselesi olduğunu hatırlatıyor, uyarılarımız dikkate alınmaz ve eğitime dair sorunların çözümü için adım atılmazsa eylemliliğimizin artarak devam edeceğini ilan ediyoruz” dedi. (Bursa/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Emekçiye sosyal konut yok, zengine ‘yatırım fırsatı’ var

Emekçiye sosyal konut yok, zengine ‘yatırım fırsatı’ var

Türkiye’de ev sahipliği oranının sürekli azalmasına ve konut krizinin süreklileşmesine rağmen bir sosyal konut projesi hayata geçirilmiyor; fahiş kiralar nedeniyle halkın barınma sorunu derinleşiyor. Özelleştirilen Emlak Konut ise ‘yüksek gelir grubu’ için düşük faizli, ucuz kredili ‘yatırım fırsatı’ projesi yapıyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen sendikacılık yaptığı için tutuklandı.

Evrensel'i Takip Et