16 Haziran 2023 09:20

Balıkesir’de 15-16 Haziran’ın yıl dönümünde miting yapan belediye işçileri kadro istedi

Balıkesir Burhaniye'de belediye işçileri, 15-16 Haziran büyük işçi direnişinin 53. yıl dönümü dolayısıyla düzenledikleri mitingde kadro istedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

15-16 Haziran büyük işçi direnişinin 53. yıl dönümü dolayısıyla Balıkesir Burhaniye’de yürüyüş ve miting yapan belediye işçileri, kadro talebinde bulundu.

Yürüyüşte park ve bahçeler müdürlüğünde sezonluk çalışan kadınlar, en önde yerlerini aldılar.

Burhaniye’de yapılan mitinge DİSK’e bağlı Genel-İş üyelerinin yanı sıra Emekli Sen, Gıda-İş, BURÇEP, Emek Partisi, Sol Parti ve TİP de katıldı. Burhaniye Eski Kütüphane önünde saat 16.00’da başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan mitingle sonlandı.

Yol boyunca işçiler; “Şirket işçisi kadro istiyor”, “Yaşasın iş ekmek özgürlük mücadelemiz”, “Hak hukuk adalet işçilerle gelecek”, “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.

Alanda konuşan Genel-İş Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Hilmi Ovalı, zamların ücretlerini erittiğini, alım gücünü düşürdüğünü söyleyerek, “Sendikal haklarımızı sistematik olarak saldırı altında bırakıyor. Ülkemiz, dünyada sendikal hakların en kötü olduğu 10 ülkeden biri haline gelmiş durumda. Grevler yasaklanıyor, Anayasa’da grev hakkımıza bugüne kadar onlarca kez olmak üzere engel kuruluyor. Böylece Türkiye işçi sınıfı bugünlerde tartışılan o önemli gündem maddesi olan asgari ücret rakamlarına mahkum edilmeye çalışılıyor. Açlık sınırının bile altındaki asgari ücret bugün ortalama ücret haline eldi. Gelir dağılımı bozuluyor. Zengin daha zengin olurken yoksullar dünden daha kötü şartlar altında yaşamaya mahkum ediliyor, yoksullaştırıyor” dedi.

Ovalı, “Şirket işçileri olarak kadro istiyoruz, asgari ücretin insanca yaşanacak bir düzeye çıkarılmasını istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. (Balıkesir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eski HDP Dersim il eş başkanı Hıdır Çiçek gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Tarikatta istismar davasında 'sahte kemik yaşı' raporuna 11 yıl sonra 5 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa