16 Haziran 2023 12:57

Denizli'de ÇEDES projesi iptali için yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı

Eğitim Sen ve Veli-Der Denizli Şubesi ÇEDES projesine karşı Candoğan Parkından Çınar Meydanı’na yürüyüş düzenledi. Açıklamada ÇEDES projesi gibi tüm girişimlere son verilmesi gerektiği belirtildi.

Fotoğraf: Eğitim Sen Denizli Şubesi

Reklam

Eğitim Sen ve Veli-Der Denizli Şubesi ÇEDES projesine karşı Candoğan Parkından Çınar Meydanı’na yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe KESK'e bağlı sendikalar ve siyasi parti temsilcileri de destek verdi. Çınar Meydanı’nda yapılan basın açıklamasını Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Hüseyin Özdemir okudu.

Özdemir, protokolde ifade edilen manevi danışmanlara atfedilen kimi işlevlerin dört yıllık eğitim fakültesi mezunu psikolojik danışmanlarla, zaten yıllardır sürdürüldüğünü hatırlattı. ÇEDES Projesinin, eğitim sistemini dini referanslar ile siyasallaştırdığını belirten Özdemir, “Halbuki tüm kamuoyu dini referanslı sözde eğitim kurumlarında çocuğa yönelik ağır istismar olaylarını yakından gözlemlemiştir. Eğitimin bütün kademelerinde çocukların özgür ve sağlıklı bireyler olarak yetiştirilmesi için somut adımlar atılması gerekmektedir. Ancak MEB, bugüne kadar yaptığı gibi, tek din, tek mezhep yaklaşımıyla hareket ederek öğrencilere dini ve manevi değerleri aktarmayı kendisine görev edinmiştir” dedi.

ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI

Özdemir, sadece bir dinin ve mezhebin öğretilerini tüm okullarda ‘tek doğru’ olarak benimsetilmeye çalışılmasının farklı inançtan öğrencilere yönelik açık bir dayatma ve ayrımcılık olduğunu ifade etti. Laikliğe aykırı ÇEDES projesi gibi tüm girişimlere son verilmesi gerektiğini dile getiren Özdemir, “Çocuklarımız, ÇEDES ve benzeri projelerle siyasi iktidarın siyasal-ideolojik hedeflerinin parçası haline getirilemez! Bu konuda eğitim emekçileri başta olmak üzere, öğrencilerimizi, velilerimizi ve demokratik kamuoyunu birlikte tavır almaya ve ortak mücadeleye davet ediyoruz” sözleriyle ortak mücadele çağrısı yaptı. (Denizli/EVRENSEL)

Reklam