16 Haziran 2023 13:09

Depremde hayatını kaybeden TOBB ETÜ öğrencisi unutulmadı

Depremde yaklaşık 50 saat enkazın altında kaldıktan sonra hayatını kaybeden TOBB ETÜ Psikoloji Bölümü Öğrencisi Beste Kavlak adına üniversitede anma töreni düzenlendi.

Fotoğraf: TOBB ETÜ internet sitesinden alınmıştır

Paylaş

Depremde yaklaşık 50 saat enkazın altında kaldıktan sonra hayatını kaybeden TOBB ETÜ Psikoloji Bölümü Öğrencisi Beste Kavlak adına üniversitede anma töreni düzenlendi. Beste Kavlak’ın anneannesi Nejla Tavukcu'nun davetli olduğu törende, Rektör Yusuf Sarınay ve psikoloji bölümü öğretim üyesi Münire Özlem Çevik’in anma konuşmalarının ardından Beste’nin fotoğraflarından oluşan video gösterimi gerçekleşti.

Rektör Sarınay, yaptığı konuşmada kaybıyla bizi derin bir üzüntüye boğan Beste Kavlak’a veda ettiklerini, aksine onu yaşatmak üzere anısına dikilecek ağacın ayrıca yürütülen bilimsel çalışmalar ile de hatırlanmasını ve aramızda olmaya devam etmesini sağlamak üzere Prof. Dr. Münire Özlem Çevik’in laboratuvarına adının verildiğini belirtirken başta Beste’nin anneannesi olmak üzere depremde yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diledi.

Duygusal anlar yaşanan törenin ardından Çim Amfide gerçekleşen tören ile Beste’nin adını yaşatması adına ağaç dikildi. Ardından “Beste Kavlak Davranış Nörobilimi Laboratuvarı” ziyaret edildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Google, kürtaj karşıtı yanıltıcı merkezlerin reklamlarını göstererek en az 10 milyon dolar kazanmış

SONRAKİ HABER

Kremlin, Putin ve Erdoğan'ın yakın zamanda görüşeceğini duyurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa