16 Haziran 2023 13:35

İmamoğlu'ndan Ahlatlıbel açıklaması: "Uzlaşı sonucuyla toparlanan bir buluşma…"

"Değişim" çağrılarını sürdüren Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu ile Ahlatlıbel'de gerçekleştirdiği görüşme için "Pozitif anlamda uzlaşı sonucu ile toparlanan bir buluşmayı yaptık" dedi.

Fotoğraf: Mehmet Kaman/AA

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fatih Sultan Mehmet'in madalyonun sergilenmeye başlandığı Panorama 1453 Tarih Müzesi'nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

CHP'deki "değişim" tartışmalarına dair konuşan İmamoğlu, 14 Haziran'da Ankara Ahlatlıbel Sosyal Tesisleri'nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyi anlattı.

İmamoğlu, "Çok makul, çok güzel, çok değerli hatta pozitif anlamda uzlaşı sonucu ile toparlanan bir buluşmayı yaptık kendileriyle" dedi.

İmamoğlu, şunları söyledi:

"Elbette ki seçimi kaybettik. İki kere iki dört. Dolayısıyla Millet İttifakı olarak, başta Genel Başkanımız, cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere hepimizin, bunun içinde en önde tabii ki orada 6 parti var, onların lideri var, yöneticileri var, ama aynı zamanda biz varız, etkin belediye başkanları var, şapkamızı önümüze koyacağız, oturacağız, düşüneceğiz. Ortak akılla doğru kararlar alacağız."

"CHP DEĞİŞİME VE DÖNÜŞÜME LİDERLİK ETMEK ZORUNDADIR" 

"Bu doğru kararlar almanın içerisinde en önemli aktör, en önemli kurum Cumhuriyet Halk Partisidir. İttifaka liderlik ettiği gibi değişime ve dönüşüme liderlik etmek, öncü hareketleri ve hamleleri yapmak zorundadır. Bunun da adresi Cumhuriyet Halk Partisi olduğuna göre o adresin ana noktası da elbette ki benim çok kıymetli Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur."

"BENİM TALEBİMDEN ÖTÜRÜ BİR ARAYA GELDİK"

"Seçimin ilk gününden itibaren ama telefonla ama yazışarak ama baş başa konuşarak defalarca sohbetimiz, paylaşımlarımız oldu. Çarşamba günü yaptığımız buluşmada elbette ki benim yine kendilerine bir takım hatırlatmalarım, önerilerim ve yazılarım doğrultusundaki talebimden ötürü bir araya geldik."

"POZİTİF ANLAMDA UZLAŞI SONUCU TOPARLANAN BİR BULUŞMA"

"Düşüncelerimi, değişim yönündeki parametreleri, neler olmasını gerektiği noktasındaki aşamaları yine kendisiyle paylaştım. Çok makul, çok güzel, çok değerli hatta pozitif anlamda uzlaşı sonucu ile toparlanan bir buluşmayı yaptık kendileriyle. Tabii ki bunun bir zaman dilimi vardır. Benim bu sohbetten değişim ve dönüşüm adına aktarabileceğim şimdilik bu kadar."

"YAPILAN HAMLELERİN TOPLUM İÇİN YETERLİ GELMEDİĞİNİ BİLİYORUZ"

"Elbetteki bir yandan Sayın Genel Başkanımızın attığı adımları da takip ediyoruz ama değişim ve dönüşümün içeriği oldukça geniştir. Süreci oldukça kıymetlidir. Ele alınması ve kamuoyuna hissettirilmesi gereken tarafları oldukça fazladır. Şu anda yapılan hamlelerin toplum için yeterli gelmediğini biliyoruz. Yeterli olması için yapılması gerekenlerle ilgili tüm fikirlerimi, süreçleri kendisiyle paylaştım."

"GENEL BAŞKANIMIZIN BAYRAM ÖNCESİ YAPABİLECEĞİ BAZI AKTARIMLAR SONRASI…"

"Kamuoyunun bilmek zorunda olduğu kısımlar da var. O kısımlarıyla ilgili ve nasıl olması gerektiği konusunda Genel Başkanımızın umuyorum ki bayram öncesi yapabileceği bazı aktarımlar sonrasında belki farklı bir ortam, farklı bir buluşma ya da bireysel olarak benim kamuoyunu bilgilendireceğim taraflar olabilecektir. Bunu zaman gösterecek. Şimdilik Sayın Genel Başkanımla çok saygın, çok özenli ve çok değerli buluşmalarımızı sonuçlandırdık." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yalova Tersan tersanesinde iş cinayeti

SONRAKİ HABER

İnşaat işçilerinin eylemi 5’inci gününde kazanımla sonuçlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa