Göç, mülteciler ve çözüm | Mehmet Türkmen ve Merve Karataş'la konuştuk

BİRTEK-Sen ve Nar Sanat Derneği, ​"Yoksulluk, Savaş ve Milliyetçilik Kıskacında Göç, Mülteciler ve Çözüm" başlıklı konferans düzenliyor.

16 Haziran 2023 21:00
Paylaş

Gündem Özel'de Zeliş Irmak'ın konukları Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) Genel Başkanı Mehmet Türkmen ve Nar Bilim Kültür ve Sanat (Nar Sanat) Derneğinden Merve Karataş.

Türkmen ve Karataş'la 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü öncesi, BİRTEK-SEN ve Nar Sanat Derneğinin birlikte düzenlediği “Yoksulluk, Savaş ve Milliyetçilik Kıskacında Göç, Mülteciler ve Çözüm”  başlıklı konferansa dair konuştuk, Antep özelinden yola çıkarak göç ve mülteci meselesinin çözümüne dair görüşlerini aldık.

18 Haziran Pazar günü Nar Sanat Derneğinde yapılacak “Yoksulluk, Savaş ve Milliyetçilik Kıskacında Göç, Mülteciler ve Çözüm” başlığını taşıyan konferans farklı alt başlıkları olan 3 oturumda tamamlanacak. Oturumlarda gazeteciler, akademisyenler, sendika ve siyasi parti temsilcileri sunumlar yapacak; göçmen ve yerli işçiler de söz alacak.

Saat 15.00’te başlayacak olan ve yaklaşık 3,5 saat sürmesi planlanan konferansın ilk oturumu “Hikayenin Başlangıcı: Suriye'de Savaş ve Göç Nasıl Başladı, Nasıl Biter?” başlığı altında gerçekleştirilecek. Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif Nacaroğlu’nun moderasyonunu üstleneceği oturumda Gazeteci-Yazar Hediye Levent ve Gazeteci-Yazar Fehim Taştekin sunum yapacak.

Moderatörlüğünü Nar Sanat Derneği Başkanı Merve Karataş’ın üstleneceği “Mülteci Düşmanlığı Nereden Besleniyor? Yoksulluk, Güvenlik ve Kültür Ekseninde Göç ve Kadınlar” başlıklı ikinci oturumda ise Akademisyen Büşra Öztekin ve Emek Partisi Göç Bürosundan Aysel Ebru Ökten sunum yapacak.

“Göçmen Sorununa Sınıfsal Bakış: Mülteci İşçiler ve Sınıf Mücadelesi” başlıklı son oturumda ise BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen’in yanı sıra yerli ve göçmen işçiler söz alacak. Oturumu BİRTEK-SEN temsilcisi Abdullah Çiloğlan yapacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ayvalık'ta “İşçilerin Haziranı - 15-16 Haziran 1970” belgeselinin gösterimi yapıldı

SONRAKİ HABER

TTB’den kızamık uyarısı: Bakanlık toplumu kızamık hakkında bilgilendirmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa