17 Haziran 2023 17:05
Son Güncellenme Tarihi: 18 Haziran 2023 16:41

Gazeteci Sinan Aygül'e saldıran AKP’li başkanın korumaları tutuklandı

Tatvan Belediyesiyle ilgili yolsuzluk haberleri yapan gazeteci Sinan Aygül, AKP'li Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin korumalarının saldırısına uğradı. Saldırganlar tutuklandı.

Fotoğraflar: @sinanaygul Twitter hesabı | Kolaj: MA

Paylaş

Bitlis'in Tatvan Belediyesi ile ilgili yolsuzluk ve arazi satışları haberleri yapan gazeteci Sinan Aygül, AKP’li Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin korumalarının saldırısına uğradı. Darp sırasında başından ve vücudunun birçok yerinden yaralanan Aygül, hastaneye kaldırıldı.

Tepkiler üzerine saldırganlar Geylani’nin koruma polisi Engin Kaplan ve belediye çalışanı Yücel Baysalı dün (17 Haziran) gözaltına alınmıştı. Bugün ise saldırganlar "silahla kasten yaralama" suçundan tutuklandı. Bitlis Valiliği, dün iki ismin de görevden uzaklaştırıldığını duyurmuştu.

Sosyal medyadaki fotoğraflarda iki ismin de Geylani’yle yakın çalıştığı görülüyor. Geylani ise olaydan haberi olmadığını iddia ediyor.

“SİLAHLI KORUMALAR TARAFINDAN DARBEDİLDİM”

Aygül, dün sosyal medya hesabından, “Biraz önce Tatvan'da belediye başkanı Mehmet Emin Geylani’nin silahlı korumalarının saldırısına uğradım. Belediyeye ait araçtan inerek saldıran şahıslar arkamdan kafama vurduktan sonra küfrederek ‘Bir daha başkan hakkında yazarsan geberirsin’ diye tehdit ettiler. Tatvan Devlet Hastanesine götürülüyorum” şeklinde mesaj paylaştı. 

SALDIRI ANI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Gazeteci Sinan Aygül'e saldırı anının güvenlik kamerası görüntüleri bölgedeki bir güvenlik kamerasına yansıdı. Gazeteci Sinan Aygül'ün sosyal medya hesabından paylaşılan görüntülerde Tatvan Belediye Başkanı Geylani'nin korumasının Aygül'e saldırdığı diğer kişinin ise saldırıyı engellemek isteyen çevredeki yurttaşlara silahla müdahale etti görülüyor.

Öte yandan söz konusu payalaşımda, Tatvan Devlet Hastanesinde tedavi altında olan Aygül’ün elmacık kemiği ve kafatasında kırıklar meydana geldiği beklendiği aktarıldı.

Gazeteci Aygül yaptığı bir açıklamada "Yaptığım haberler nedeniyle sık sık gözaltına alınıyorum ve hakkımda çok sayıda soruşturma var. Bir gün sokak ortasında öldürülme kaygısı taşıyorum" demişti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Saldırının ortaya çıkmasının ardından Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, sosyal medya hesabından açıklama yaparak kendisiyle ilgili olmadığını savundu. Geylani yaptığı ilk paylaşımda "Bugün yaşanan talihsiz olay ile hiçbir ilgim bulunmamaktadır. Yaşanan olay, şahıslar arasında yaşanan tasvip etmediğmiz bir tartışmadan kaynaklanmıştır. Sinan Aygüle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Olayda ismi geçen Belediye personeli ile ilgili de idari soruşturmayı başlatmış bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

TEPKİLER YÜKSELDİ

Aygül'e gerçekleştirilen saldırının ardından tepkiler yükseldi.

Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) başta olmak üzere birçok gazeteci saldırıyı kınayarak Aygül'ün yanında olduklarını belirtti.

TGS'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Adalet Bakanı Ali Yerlikaya da etiketlenerek şu ifadelere yer verildi:

"Gazeteci @SinanAygul Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani'nin korumaları tarafından darp edildiğini ve korumalardan birinin polis olduğunu duyurdu. Bu görüntülerdekilerin derhâl yakalanıp haklarında işlem yapılmasını istiyoruz. @AliYerlikaya"

Gazeteciler Cemiyeti de yaptığı paylaşım ile Sinan Aygül’e yapılan saldırıyı kınadı:

“Gazeteci Sinan Aygül’e yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Yerel gazeteciler hemen her gün şiddete uğruyor. Geçen yıl Kocaeli’de Güngör Arslan’ın öldürülmesi unutuldu mu? Cezasızlığa karşı önlem almayan yetkililer saldırılardan sorumludur! Gazetecilere saldırıları durdurun!”

AÇIĞA ALINDI

Öte yandan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Sinan Aygül’e saldıran koruma Yücel Baysali’nin açığa alındığını duyurdu. Geylani, sosyal medya hesabından yaptığı bir başka paylaşımda, “Bugün Tatvan’da yaşanan olay bizleri derinden üzmüştür. Yaşanan talihsiz olay ile ilgili Belediye personelimiz Yücel Baysali açığa alınmıştır. Olayın bizzat takipçisiyim. Kamuoyunun bilgisine saygı ile duyurulur…” ifadelerini kullandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Bitlis Valiliği, Aygül'ün darbedildiği saldırıya ilişkin bir polis memuru ile Tatvan Belediyesi çalışanı hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığını bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, bugün saat 15.15 sıralarında Tatvan'ın Kültür Mahallesi Şeyhmuz Zırhlı Sokak'ta kavga ihbarı yapıldığı belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi: "İhbarın incelenmesi neticesinde, Tatvan'da gazetecilik yapan Sinan Aygül'ün darbedilmesiyle sonuçlanan olaya karışan Tatvan Belediyesi çalışanı Y.B. ile olayın önlenmesinde kusurlu olduğu değerlendirilen, polislik mesleğiyle bağdaşmayacak davranışlarda bulunan polis memuru E.K. hakkında derhal adli ve idari soruşturma başlatılarak, polis memuru görevden uzaklaştırılmıştır. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma titizlikle yürütülmektedir."

TUTUKLANDILAR

Daha sonra polis memuru ile Tatvan Belediyesi çalışanı gözaltına alındı. Aygül'ün şikayetçi olduğu 2 kişi "silahla kasten yaralama" suçundan tutuklandı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bursa'da bir kadın, boşandığı erkeğin saldırısı sonucu yaralandı

SONRAKİ HABER

Bir Ayrılış Hikayesi: Antakya’dan Balıkesir’e, Balıkesir’den Antakya’ya…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa