20 Haziran 2023 12:42

Gökçek, gökkuşağı renkleri yer alan karne törenini hedef gösterdi, öğretmen ve okul müdürü görevden alındı

Emirgan İlkokulundaki karne töreninde fotoğraf için kurulan ve gökkuşağı renkleri içeren süsleme Melih Gökçek ve diğer LGBTİ karşıtlarınca hedefe konuldu. Öğretmen ve okulun müdürü görevden alındı.

Melih Gökçek'in gökkuşağı renklerini ve öğretmeni hedef alan paylaşımı.

Paylaş

İstanbul Sarıyer'deki Emirgan İlkokulu 16 Haziran Cuma günü karne günlerinde görmeye alışık olduğumuz bir manzaraya sahne oldu. Karne heyecanı yaşayan minikler ve bu heyecana ortak olan veliler ile öğretmenler mutluluklarını paylaştı.

Karne töreni ve fotoğraf çekimi için yazı tahtası velilerce süslendi. Çeşitli kağıtlar ve balonlarla süslenen tahta, bayramlarda görmeye alışık olduğumuz bir renk cümbüşüne büründü. Çocuklar karneleri eşliğinde velileri, öğretmenleri ile fotoğraflar çekindi.

GÖKKUŞAĞININ RENKLERİ GÖKÇEK VE DİĞER LGBTİ KARŞITLARINCA HEDEF GÖSTERİLDİ

Ancak okul bileşenlerinin bu mutluluğu hızla gölgelendi. Çok geçmeden bu fotoğraflardan biri sosyal medyada LGBTİ renkleri hedefe alınarak paylaşıldı. Fotoğrafta bir çocukla birlikte öğretmeni yer alıyordu. Fotoğrafı eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek de paylaşılınca, karne töreninden bu kare LGBTİ karşıtlarının homofobik paylaşımlarının odağına oturdu. Gökçek paylaşımında öğretmeni hedef göstererek "BU KADIN ÖĞRETMENSE DERHAL AÇIĞA ALINMALI… ÇOCUKLARIMIZI EŞCİNSELLİĞE İTENLER ÇOCUKLARIMIZIN KATİLLERİDİR,.." ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMEN VE OKUL MÜDÜRÜ, JET HIZIYLA AÇIĞA ALINDI

Hedef gösteren paylaşımlar nedeniyle Sarıyer Kaymakamlığı konuyla ilgili olarak jet hızıyla soruşturma başlattı. Fotoğrafta yer alan öğretmen ile tören sırasında okulda dahi olmayan okul müdürü açığa alındı.

VELİLERDEN İMZA KAMPANYASI: HOCAMIZIN YANINDAYIZ

Öğrenciler ve veliler, süslemelerin böyle hedef gösterilmesine ve çocuklarına yıllarca emek veren eğitimcilerin görevden alınmasına tepki gösterdi. Emine öğretmenin derhal göreve iadesini isteyen okul bileşenleri, konuyla ilgili bir imza kampanyası da başlattı.

Velilerden Orhan Özdemir'in adıyla Change Org'da başlatılan kampanyada “Gökkuşağı ne zaman suç oldu? Renkler ne zaman yasaklandı?​” denilerek yaşananlara tepki gösterildi. "Emine öğretmen herkesin sevdiği, tanıdığı ve asla bu suçlamalarla işi olmayan bir eğitimci. Haksız yere linç edilen ve görevinden alınan Emine Öğretmen için adalet istiyoruz! Hocamızın yanındayız" denildi.

İmza kampanyasına buradan ulaşılabilir. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Panathinaikos, Ergin Ataman ile 2 yıllık sözleşme imzaladı

SONRAKİ HABER

İskender Bayhan: Geri Kabul Anlaşması iptal edilsin, kayıt dışı çalışma sonlandırılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa