21 Haziran 2023 17:08

İsrail’in Batı Şeria’daki şiddeti can almaya devam ediyor

İsrail ordusunun Cenin kentine düzenlediği baskında yaralanan 15 yaşında bir kız çocuğu hayatını kaybetti. Eli’de düzenlenen silahlı saldırıda ise 4 yerleşimci öldü.

İsrail güçlerinin Batı Şeria'daki saldırıları, Gazze Şeridi'nin İsrail sınırı yakınlarında protesto edildi. | Fotoğraf: Ali Jadallah/AA

Paylaş

İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria’nın Cenin kentine düzenlediği baskında yaralanan 15 yaşında bir kız çocuğu daha hayatını kaybetti. Filistinli güçlerin yasa dışı İsrail yerleşim birimi Eli’de düzenlediği silahlı saldırıda ise 4 yerleşimcinin öldürüldüğü açıklandı.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail askerlerinin 19 Haziran’da Batı Şeria’nın kuzeyindeki Cenin’e düzenlediği saldırıda ağır yaralanan 15 yaşındaki Sedil Nagnagiyye yaşamını yitirdi. Böylece Cenin saldırısında İsrail güçlerince öldürülen Filistinlilerin sayısı 2'si çocuk olmak üzere 7’ye çıktı.

İsrail ordusunun, pazartesi günü Cenin kentine Apache tipi helikopter de kullanarak düzenlediği saldırılarda, ilk açıklamalarda 1'i çocuk, 6 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, en az 66 Filistinlinin yalandığı kaydedilmişti. Çıkan çatışmalarda 7 İsrail askeri de yaralanmıştı.

İsrail’in, Batı Şeria’daki kanlı baskınları ve abluka altındaki Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırıları ile yılbaşından bu yana öldürdüğü Filistinli sayısı ise 174’e yükseldi.

YERLEŞİMCİLERE SİLAHLI SALDIRI: 4 KİŞİ ÖLDÜ

Öte yandan İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Batı Şeria’nın Ramallah ve Nablus kentleri arasındaki yasa dışı Yahudi yerleşim birimi Eli’de bir benzin istasyonu yakınında silahlı saldırı düzenlendi.

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, sosyal medya hesaplarından yaptığı yazılı açıklamada, saldırıda 4 İsraillinin hayatını kaybettiğini bildirdi. 1’i ağır 4 İsraillinin de yaralandığı belirtilen açıklamada, yaralıların Kudüs ve Petah Tikva kentlerindeki hastanelere sevk edildiği kaydedildi.

İsrail ordusu, saldırıyı düzenleyenlerden birinin olay yerinde, ikinci şüphelinin ise arama sonucu bulunarak İsrail güçleri tarafından öldürüldüğünü bildirdi.

AA’nın haberine göre, saldırıyı düzenleyen ve olay yerinde öldürülen kişinin Muhenned Şahade (26) adlı bir Filistinli olduğu belirlendi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, düzenlenen saldırıyı “şok edici” olarak nitelendirerek, saldırıya verilecek karşılık hakkında “tüm seçeneklere açık” olduklarını duyurdu.

Hamas’tan yapılan açıklamada ise işgal altındaki topraklarda Yahudi yerleşimcileri hedef alan saldırının “meşru savunma hakkı” kapsamında olduğu söylendi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

"Çocuğum riskli grupta olmasına rağmen aşısı yapılmadı"

SONRAKİ HABER

UEFA Şampiyonlar Ligi ve Konferans Ligi’nde rakipler belli oldu.

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa