23 Haziran 2023 17:39

Kartal’da öğrencisini istismar eden öğretmen H.Ç. tutuksuz yargılanacak

Türk Kızılayı Kartal Anadolu Lisesi’nde bir kız öğrenciyi istismar eden İngilizce öğretmeni H.Ç. ilk duruşmada serbest bırakıldı. Anne H.G. bu durumun kendilerini oldukça tedirgin ettiğini söyledi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

Paylaş

Nisa Sude DEMİREL
İstanbul

Türk Kızılayı Kartal Anadolu Lisesi’nde bir kız öğrenciyi istismar eden, Mart ayında tutuklanan İngilizce öğretmeni H.Ç. 21 Haziran’da ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu durumun kendilerini oldukça tedirgin ettiğini söyleyen anne H.G. yaşanan istismarı Evrensel’e anlattı.

KANITLAR OLMASINA RAĞMEN TAHLİYE

27 Şubat Pazartesi günü öğrenci, beden eğitimi dersi esnasında sorularını sormak için H.Ç.’nin yanına harita odasına gittiğinde H.Ç. kapıyı kapatarak fiziksel ve sözlü istismarda bulunuyor. Bunun ardından yaşananları bir arkadaşına anlatan öğrenci, arkadaşının yönlendirmesi ile okuldaki rehberlik öğretmenine gidiyor. Rehberlik öğretmeninin H.G.’ye haber vermesi ile H.G. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve emniyete suç duyurusunda bulunuyor. Fakat açılan ilk davada H.Ç.’nin mesajları ve kapıyı kapatırkenki tedirgin görüntüsünün video kaydı olmasına rağmen Çarşamba günü görülen ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

“KIZIMIN YASALARA OLAN GÜVENİ KIRILDI”

İstismarı öğrendikten sonra kızının daha öncesinde de H.Ç.’nin sözlü tacizine maruz kaldığını öğrendiğini söyleyen H.G., “Yazın ceket giydiği için ‘Özgüvensiz misin çıkarsana onu!’ demiş, ‘Sosyal medya hesabında güzelsin, bugün çok güzel olmuşsun, diğer erkeklerle gezme seni kıskanıyorum’ diyerek kızımı sözlü olarak istismar etmiş” dedi. H.G. rehberlik öğretmeninin kendisine H.Ç’nin öğrenci rehberlik odasındayken çeşitli bahanelerle içeri girdiğini,  gün içinde H.Ç.’nin oldukça tedirgin olduğunu ve öğrenciyi bulmaya çalıştığını aktardığını söyledi.

H.Ç.’nin serbest bırakılmasından dolayı çok tedirgin olduklarını vurgulayan H.G., “Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği beni en başından beri hiç yalnız bırakmadı, teşekkür ederim. Kızımın yasalara olan güveni kırıldı, sorumlunun acilen cezasını çekmesini bekliyoruz. Ben çalışan bekar bir anneyim, çocuğumu o istememesine rağmen babasının yanına göndermek zorunda kalacağım” ifadelerini kullandı.

EĞİTİM SEN: “DAVANIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”

Eğitim Sen İstanbul 5 Nolu Şube H.Ç.'nin tutuksuz yargılanması kararı üzerine açıklama yaptı. Açıklamada "Son yıllarda kadına ve çocuğa yönelik şiddet, baskı ve istismarın hiç olmadığı kadar arttığı ülkemizde her gün yeni bir istismar olayı yaşanmaya devam ediyor. Eğitim ortamlarında, okullarımızda yaşanan cinsel istismarların üzerini örtmeye, yönelik açıklamalar; yakın tarihte basına yansıyan Antalya Muratpaşa Anadolu Lisesi'ndeki taciz iddiasına rağmen müdür yardımcısının hala aynı okulda görev yapmaya devam etmesi gibi Milli Eğitim Bakanlığı'nın çocuk istismarının meşrulaştırılması anlamına gelecek tüm uygulamaları öğrencilerimize dönük cinsel istismar ve cinsel saldırıların artmasına yol açıyor. Son olarak İstanbul Kartal ilçesinde bulunan Türk Kızılayı Kartal Anadolu Lisesi'nde 10.sınıfta okuyan bir kız öğrencimizin dört ay önce aynı okulda çalışmakta olan öğretmen H.Ç.'nin sözlü ve fiziki cinsel tacizine uğradığını okul müdürü ve rehber öğretmenine beyan etmesi üzerine, ailesinin İl MEM' e ve emniyete suç duyurusunda bulunması sonucunda hakkında soruşturma açıldığını ve Mart ayında tutuklandığını ve 21 Haziran günü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını öğrenmiş bulunuyoruz. Çocuk istismarının meşrulaştırılması anlamına gelecek tüm uygulamaların karşısında olacağımız bilinmelidir. Hiçbir öğrencimizin şiddete, tacize, istismara maruz bırakılmasına asla müsaade etmeyeceğiz, istismara karşı sessiz kalmayacağız" dendi.

ÖNCEKİ HABER

Erciyes Üniversitesinde “ Geleneksel Gelengi Bayramı” kutlandı

SONRAKİ HABER

Gazeteci Mehmet Şah Oruç hakkındaki iddianameye yetkisizlik kararı verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa