24 Haziran 2023 11:38

Ticaret Bakanı Bolat: Günlük ihracatta 2 milyar dolar eşiği aşıldı

Ticaret Bakanı Bolat, ihracatın dün günlük tarihi rekorla 2 milyar 121 milyon dolar seviyesinde gerçekleştiğini söyledi.

(Temsili görsel) | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ihracatın dün günlük tarihi rekorla 2 milyar 121 milyon dolar seviyesinde gerçekleştiğini belirterek, "Günlük ihracatta 2 milyar dolar eşiği aşılmış oldu" ifadesini kullandı.

Bakan Bolat, sosyal medya hesabından, günlük ihracat rekoruna ilişkin paylaşımda bulundu.

Bolat, haziran ayı geçici İmalat Sanayi Satın Alma Yöneticileri Endeksi'nin (PMI) Avro bölgesinde 43,6'ya gerilerken en büyük ticaret ortağı olan Almanya'da 41 ile son 37 ayın en düşük seviyesinde gerçekleştiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: “Önümüzdeki dönemde önceliğimiz, katma değeri yüksek sürdürülebilir ihracat artışının sağlanması ve ithalat ihtiyacının azaltılması yoluyla bir taraftan sağlıklı bir büyüme ortamının sağlanması, diğer taraftan makroekonomik istikrarı zedeleyen dış kaynak baskısının azaltılmasıdır. Ayrıca makroekonomik istikrarın tesis edilmesi ile yatırımlar için uygun ortam sağlanacak olup, yatırım-katma değeri yüksek üretim-ihracat zincirinin güçlü şekilde işlemesi için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Arpacı: Kamu bankalarının faiz kararı öncesi döviz topladığı iddiaları doğru mu?

SONRAKİ HABER

TİKTOK'ta dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerden 10'u tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa