27 Haziran 2023 15:27

Feshane'deki İBB sergisine saldırı girişimi

İstanbul Eyüpsultan'da bulunan Feshane’deki 'Art İstanbul Feshane' isimli sergiye bir grup tarafından ‘LGBTİ propagandası’ yapıldığı iddiasıyla saldırı girişiminde bulunuldu.

Fotoğraf: DHA 

Paylaş

İstanbul Eyüpsultan'da bulunan Feshane’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 5 yıl süren restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından 22 Haziran'da açılan 'Art İstanbul Feshane' isimli sergiye bir grup tarafından ‘LGBTİ propagandası’ yapıldığı iddiasıyla saldırı girişiminde bulunuldu.

Serginin sosyal medyada bazı kullanıcılar tarafından hedef gösterilmesi üzerine LGBTİ propagandası, polis düşmanlığı, cinsel içerikli tabloların bulunduğunu iddia eden bir grup Feshane'de açıklama yaptı. Saldırı girişimi nedeniyle sergi geçici süreliğine ziyarete kapatıldı.

Sergi önünde konuşan Yesevi Alperenler Derneği Genel Başkanı Mehmet Kürşat Mican “Buradaki sergi, bize Müslüman Türk milletine hakarettir. İvedilikle bu serginin kaldırılması lazım. Ekrem'i uyarıyoruz, ya bu sergiyi kaldırır ya da millet olarak biz bu sergiyi kaldırmasını biliriz” diyerek tehditler savurdu. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

AİHM'den Türkiye'de kadınların yeniden evlenmek için 300 gün bekleme şartına cinsiyet ayrımcılığı kararı

SONRAKİ HABER

Kiraya yüzde 25 sınır kiracının derdini büyüttü: Yüzde 25 yetmez, hadi kapıya

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa