28 Haziran 2023 12:44

Birlikte ürettiklerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz kampa!

İzmir’de kendi ilgi alanlarımıza göre oluşturduğumuz atölyelerdeki çalışmalarımızı kampa hep birlikte taşıyalım.

Paylaş

Genç Hayat İzmir Komitesi

 

İzmir Genç Hayat Ekibi olarak kültür-sanat kapsamında bir yarışma düzenledik ve kalemlerimizi özgürlük için tuttuk; kelimelerimizi, mısralarımızı şiirlerimizde kendi düş dünyamıza göre şekillendirdik. Kameralarımızı kendi dünyalarımıza çevirdik, kendi hayatlarımızdan kareler çektik. Yemek Sepeti işçileri de sokak çocukları da doğa da bu karelerde yerini aldı. Öykülerimizdeki karakterler hayallerimizi gerçekleştirdi, değişmesini düşlediklerimizi değiştirdi. Şiirlerimiz özlemlerimizi yansıttı. Şiirlerimiz, öykülerimiz, yazılarımız ve çektiklerimizle hep birlikte inşa ettiğimiz bu yarışmanın ödül töreninde de hepimizin payı vardı. Ödül töreni standlarında bu çalışmalara devam edeceğimizi söyledik gelen arkadaşlarımıza ve gerçekleştireceğimiz atölyelere yeni kayıtlar aldık.

ÖZLEMLERİMİZLE, TALEPLERİMİZLE KAMPA GİDİYORUZ!

Genç Hayat İzmir Komitesi olarak daha önceden düzenlediğimiz yarışmamızda ilk önce “Nasıl bir dünya istiyorum?​”, ardından “Özgürlük” temasıyla düzenlediğimiz yarışmanın fikrini, çalışmalarını, örgütlenmesini mahallelerimizdeki ve okullarımızdaki arkadaşlarımızla birlikte yapmıştık. Şimdiyse birlikte yürüttüğümüz bu süreci 20. Gençlik Yaz Kampı’na atölyelerimize taşıyoruz. Bu sene de hep birlikte görev alacağız; atölyelerin fikrini, içeriğini bizler belirleyeceğiz. Özlemlerimiz, taleplerimiz bu sene yeniden kamp alanlarında, atölyelerde, sahnelerde hayat bulacak. Öykü, şiir, deneme, resim, fotoğraf kategorilerindeki çalışmalarımıza bu alanlardaki atölyelerimizle devam edeceğiz ve bir sonraki Genç Hayat Kültür-Sanat çalışmalarını atölyelerdeki arkadaşlarımızı da katarak, birlikte çalışarak örgütleyeceğiz. Kendi ellerimizle inşa etmediğimiz hiçbir şeyin bizim ellerimizde olmadığını bilerek sanatı da hayatlarımızı da kendi ellerimizle öreceğiz. Çalışmalarımızı atölyelerimizden kampa, kamptan da şehirlerimize taşıyacağız.

Kampımızda söyleşilerde ve panellerde yan yana gelelim, konserlerde birlikte eğlenelim, yiyeceğimiz yemeği birlikte yapmanın tadına varalım. İzmir’de kendi ilgi alanlarımıza göre oluşturduğumuz atölyelerdeki çalışmalarımızı kampa hep birlikte taşıyalım. İzmir Genç Hayat Ekibi olarak biz gençlerin hep birlikte öğrendiği, eğlendiği ve yaşayabildiği; hep birlikte ürettiği ve yarattığı bir dünyanın mümkün olduğunu kanıtladığımız kampımıza bütün İzmir gençliğini çağırıyoruz!

ÖNCEKİ HABER

Bizim projemiz laik eğitim için mücadele!

SONRAKİ HABER

“Hocam” derken öğretmenlere sesleniyoruz sanmıştık!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa