Polis, sahilde Kürtçe müzik eşliğinde halay çeken gençlere engel oldu

Tuzla'da sahilde Kürtçe müzik eşliğinde halay çeken gençlere polis engel oldu, muhabirimiz Hilal Tok'un görüntü almasını da engellemeye çalıştı.

02 Temmuz 2023 00:17
Paylaş

İstanbul Tuzla'da sahilde Kürtçe müzik eşliğinde halay çeken, çoğunluğu tersane işçisi olan Kürt gençlere polis müdahale etti. Müziği kapatarak halayı dağıtan polisler, olay anını görüntüleyen Evrensel Muhabiri Hilal Tok'u da engellemeye çalıştı. Halay çekenlerden Şehmus Eğer, "Burada Kürtçe müzik açıp halay çektiğimiz için engel oldular bize. Biraz ileride Türkçe müzik çalanlar var, onlarla aramızda çok az mesafe olmasına rağmen onlara müdahale edilmezken bize engel oldular. Kürt olduğumuz için bu müdahale, bu ırkçı bir saldırıdır" dedi.

Gençlerden biri polisin halaya engel olurken fiziksel müdahalede de bulunduğunu, kafasını kollarının arasına aldığını söyledi.

Olay anını kamerası ile kayıt altına alan muhabirimiz Hilal Tok'a da engel olmaya çalışan polisler, "Türkiye gazeteciler genel başkanı da olsan fark etmez" diyerek kamerayı kapattırdı. Olayın ardından polisler olay yerinden ayrılırken Kürt gençleri yaşadıklarını Evrensel'e anlattı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ehliyetsiz sürücü tarafından öldürülen Ezgi Alya Yiğit'in annesi: Bu kazayı benim kızım yapsaydı hâlâ içerideydi

SONRAKİ HABER

Emniyetten IŞİD'li İlhami Balı'ya dair sorulara çelişkili yanıtlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa