03 Temmuz 2023 16:40

Deprem bölgesinde su kesintisi sürüyor

Deprem bölgesinde yaşanan su kesintileri ve beraberinde ortaya çıkan hijyen sorunlarına dikkat çeken CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, bölgede uyuz vakalarının arttığını söyledi.

Fotoğraf: CHP

Paylaş

CHP PM üyesi ve İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, deprem bölgesinde konteyner kentlerde yaşanan su kesintilerinin hijyen sorunlarını doğurduğuna dikkat çeken açıklama yaptı. Dr. İlgezdi, depremin üzerinden geçen 5 aya rağmen halen güvenli barınma alanlarının oluşturulamadığı bölgede uyuz vakalarının arttığını söyledi.

İlgezdi yaptığı açıklamada; “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde ağır hasarlı bölgeler hariç içme suyu altyapısının yüzde 98'inin onarıldığını, vatandaşların içme suyuna erişiminin sağlandığını açıklasa da 20-22 saatlere varan su kesintilerinin yaşandığını, dolayısıyla depremzede vatandaşların ciddi bir hijyen sorunuyla karşı karşıya kaldığını görüyoruz” dedi.

TEMİZ SUYA ERİŞİM YOK

Uyuz vakalarında artış yaşandığına da dikkat çeken İlgezdi, “Söz konusu su sıkıntısıyla birlikte hava sıcaklığının da artmasıyla bölgedeki halk salgınlarla karşı karşıya kaldı, özellikle uyuz vakalarındaki artış ciddi boyutlara vardı. Depremin üzerinden 5 ay geçmiş olmasına rağmen hala çadırlarda hatta bazıları kendi yaptıkları derme çatma barakalarda yaşamlarını sürdürmeye çalışan vatandaşımız bir de temel yaşam gereksinimi olan temiz suya bile ulaşamaz durumda” dedi.

KIZAMIK VAKALARINDA AVRUPA'DA İKİNCİ SIRADAYIZ

Açıklamasında Kızamık vakalarında yaşanan artışa da değinen CHP’li İlgezdi, “Çadırlardaki kalabalık yaşam, hava yoluyla bulaşan Tüberküloz ve Kızamık hastalığı risklerini de beraberinde getiriyor. Özellikle bebek ve çocuklar ciddi risk altında. Sağlık Bakanlığı verilerine göre şu anda kızamık vakalarında Avrupa'da ikinci sıradayız” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Selçuk Belediyesi, sendika iş yeri temsilcisini işten çıkardı

SONRAKİ HABER

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri 498'inci kez sırtlarını rektörlüğe döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa