03 Temmuz 2023 16:48

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri 498'inci kez sırtlarını rektörlüğe döndü

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri haftanın her iş günü olduğu gibi bugün de 12:15’te #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz diyerek arkalarını 615. kez rektörlük binasına döndüler.

Fotoğdaf: Hande Sart CC BY 4.0

Paylaş

Rektörlüğe atanan kayyumun ardından başlayan eylemlerin 30. ayını doldurduğu Boğaziçi Üniversitesi’nde direnişin 911. günü.

İlgili kurulların hiçbiri muhatap alınmadan, kurum iradesi hiçe sayılarak şeffaf olmayan bir şekilde Naci İnci’nin Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının altı yüz yetmiş altıncı; 30 Temmuz 2021 günü gerçekleştirilen destek oylamasında akademisyenlerin yüzde 95 oranında rektör adaylığına karşı olduğu açıklanan İnci’nin Matematik Bölümü tam zamanlı öğretim üyesi Mohan Ravichandran’ı hiçbir gerekçe göstermeden dönem ortasında görevden almasının beş yüz doksan beşinci, buna karşı açılan davada idare mahkemesinin bu işlemi hukuksuz bularak iptal etmesinin iki yüz kırk beşinci, Ravichandran’ın havaalanında ülkeye girişinin engellenmesinin otuz sekizinci; Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü tam zamanlı öğretim üyesi Tolga Sütlü’nün mesnetsiz gerekçelerle dönem başladıktan sonra görevden alınmasının iki yüz elli dokuzuncu günü.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri haftanın her iş günü olduğu gibi bugün de 12:15’te #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz diyerek arkalarını 615. kez rektörlük binasına döndüler. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Deprem bölgesinde su kesintisi sürüyor

SONRAKİ HABER

Umudun ve cesaretin parçası olmak: Ortadan Başlamak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa