04 Temmuz 2023 12:23

Bahçeli'nin hedefinde bu hafta Merdan Yanardağ ve AYM vardı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin bu haftaki Meclis grup toplantısında HDP'nin Hazine yardımına bloke konulması talebini reddeden AYM'yi ve tutuklu gazeteci Merdan Yanardağ'ı hedef aldı.

Fotoğraf: TBMM

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantılarında kişi ve kurumları hedef almayı sürdüyor.

Bahçeli'nin hedefinde bu hafta, HDP'nin Hazine yardımına bloke konulması talebini 19 Haziran'da reddeden Anayasa Mahkemesi (AYM) ve 27 Haziran'da tutuklanan gazeteci Merdan Yanardağ vardı.

69. MADDE VURGUSU  

Anayasa'nın 69. maddesini hatırlatan Bahçeli, "Bir siyasi partinin tüzüğü ve programının maddeye aykırı bulunması halinde temelli kapatma kararının verileceği bariz olarak ifade edilmiştir" dedi.

Bahçeli devamında ise "Her parti Türkiye partisi olmak mecburiyetindedir. Suç ve suçluyu övmek, siyasetin değil hukukun konusudur. Devletin egemenlik ve hükümranlık iradesini savunmayan, terör örgütlerinin ve küresel emperyalizmin kullanımına girmekten gocunmayan siyasi partilere demokrasilerde yer olmamalıdır. Hazineden para yardımı alıp düşmana havale etmek siyasi hukuki şeref kaybıdır. Siyasi partiler, Anayasa ve kanunlara uygun faaliyet göstermek zorundadır" sözlerini sarf etti.

HEDEFİNDE YANARDAĞ VAR

TELE1'de ekrana gelen “4 soru 4 yanıt” programında Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin hukuksuz olduğunu dile getiren ve hedef gösterilmesinin ardından tutuklanan gazeteci Merdan Yanardağ'ı hedef alan Bahçeli, şunları söyledi:

"Ölen teröristlere taziyeler yayımlamak suçtur. Bir televizyon kanalında bebek katilini övmek, çok kitap okuduğundan bahisle filozof mertebesine çıkarmak, bununla da yetinmeyip hak gasbına uğradığını iddia etmek suçtur. Bu suça montaj diyerek destek çıkmak katmerli suçtur."

AYM'YE KANDİL SUÇLAMASI

Konuşmasının devamında AYM'yi hedef alan Bahçeli, şu sözleri sarf etti:

"Anayasa Mahkemesi, Kandil'in düzmece mahkemesi, zilletin arka bahçesi değildir, asla da olamayacaktır. Eğer adalet suçluyu aklama gayesi güderse, eğer adalet ihaneti biberonla beslerse, orada adalet batmıştır demektir. Adalet ve hukuk demek devlet demektir. Devlet giderse vatan gitmiş olacaktır. AYM, PKK terör örgütünü aklama makamı değildir. Aynı husus siyasi partiler için de geçerlidir."

"YENİ ANAYASA"DA SİYASİ PARTİ DÜZENLEMESİ TALEBİ

Bahçeli, hazırlanacak yeni anayasada siyasi partiler konusunda düzenleme yapılmasını da istedi:

"Mesele vatandır, millettir, devlettir, istiklaldir, istikbaldir. Bu nedenle samiyetini ve ahlaki seviyesini siyasi ilişkilerine aynen yansıtmış, adalet ve hukuk ilkelerini ön şartsız hazmetmiş, dünyada tek ses tek nefes olabilmeyi becermiş partilerden mürekkep bir siyaset yapısının inşası ve ihyası önümüzdeki en acil gündem konusu olmalıdır. Hazırlanacak yeni anayasada bu hususa önemle yer verilmelidir. Partilerin kumanda odası zalimlerin denetiminde olmamalıdır."

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ

Devlet Bahçeli, İsveç'in NATO üyeliğinin onayı sürecine dair ise şunları söyledi:

"Ülkemizin İsveç hakkında vereceği kararın milli çıkar ve haklarımızla örtüşeceğinden emin olmakla birlikte samimi, ikna edici söz ve adımlara karşı hükümetin alacağı pozisyonun yanında olacağımızın şüphesiz güvencesini şimdiden paylaşıyorum. Şu hususu da ifadeye mecburum ki Türk milleti İsveç'in şu hal ve görünümüyle NATO'ya girişine sıcak ve sempatik bakmamaktadır." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

MEB'in mevsimlik işçileri: Ücretli öğretmenler

SONRAKİ HABER

Meral Danış Beştaş'ın davası 5 Ekim'e ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa