04 Temmuz 2023 13:15

Tutuklu gazeteci Merdan Yanardağ ihtiyaçlarından mahrum bırakıldı

Merdan Yanardağ'ı tutukluluğunun 4. gününde ziyaret eden CHP Milletvekili Utku Çakırözer "Gazete, buzdolabı, saat, televizyon gibi temel şeylere ulaşamamış durumdaydı" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın "terör örgütü propagandası" suçlamasıyla tutuklanmasının üzerinden 7 gün geçti.

Silivri Cezaevi’nde tutulan Yanardağ, televizyon ve gazete başta olmak üzere birçok ihtiyaca ulaşamadı. Tutukluluğuna itiraz edilen Yanardağ cezaevinden “Başım dik çıkacağım” mesajı yolladı.

Cumhuriyet'ten Nagihan Yılkın'ın haberine göre Yanardağ'ı tutukluluğunun 4. gününde ziyaret eden CHP Milletvekili Utku Çakırözer, gözlemlerini şöyle aktardı:

“Kantin kapalı diye hiçbir şey alamıyordu. Gazete, buzdolabı, saat, televizyon gibi temel şeylere ulaşamamış durumdaydı. Bayram mağduriyetini yaşayacak şekilde gözaltı ve tutuklama sürecinin planlandığını düşünüyorum. İyi niyet olmadığını düşünüyorum. Kendisi bunu bir sorun olarak yansıtmadı. O dimdik ayaktaydı. Bir an önce tahliye edilsin. Bu soruşturmanın açılması adaletsizlik hukuksuzluk.”

"GİRDİĞİM GİBİ BAŞIM DİK ÇIKACAĞIM"

Yanardağ’ı ziyaret eden CHP Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç da Yanardağ’ın mesajını okudu: “Burada da demokrasi mücadelesine ve adalet kavgasına devam edeceğim. Hiçbir zorbalık karşısında boyun eğmeyeceğim, girdiğim gibi başım dik çıkacağım. Tutuklanma nedenim, bağımsız medyayı susturmak, toplumun gözünü korkutarak sindirme girişimidir ancak bu girişim başarılı olamayacaktır.”

TUTUKLULUĞA İTİRAZ

Öte yandan Yanardağ’ın tutukluğuna avukatı Bilgütay Hakkı Durna aracığıyla İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliğinde itiraz edildi. 10 sayfalık itiraz dilekçesinde kararın anayasaya ve hukuka aykırı olduğu, kaldırılması gerektiğine dikkat çekildi. (MEDYA SERİVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

En büyük şirketlerden rekor kâr: Yüzde 245

SONRAKİ HABER

Ahmet Telli’ye okuduğu şiirden 10 ay hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa