05 Temmuz 2023 14:49

15 yaşındaki çocuğu zorla evlendirmeye çalıştıkları erkek ile anne ve babaları gözaltına alındı

Niğde'de 15 yaşındaki kız çocuğunu zorla evlendirmeye çalışan anne ve baba ile evlendirmeye çalıştıkları erkek ve anne babası gözaltına alındı.

Fotoğraf: Şehlem Kaçar/csgorselarsiv.org

Paylaş

Niğde'de, zorla evlendirildiğini söyleyip yardım isteyince korumaya alınan kız çocuğu A.Ö.'nün (15), zorla evlendirilmek istendiği teyzesinin oğlu A.Ö. (21) ile anne ve babaları gözaltına alındı.

Altunhisar ilçesi Keçikalesi beldesinde, A.Ö., önceki gün zorla evlendirildiğini belirterek, sosyal medyadan yardım istedi. Çocuğun paylaşımları üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlilerinin de yaptığı araştırmanın ardından A.Ö. evinden alınıp, koruma altına alındı.

DHA'nın aktardıklarına göre, yürütülen soruşturmada A.Ö.'nün ailesiyle Ankara'da yaşadığı ve teyzesinin oğluyla evlendirilmek üzere memleketleri Niğde'nin Altunhisar ilçesi Keçikalesi beldesine geldikleri belirlendi. Jandarma ekipleri çocuğun annesi D.Ö., babası B.Ö., evlendirileceği A.Ö. ile A.Ö.'nün annesi Ş.Ö. ve babası S.Ö.'yü gözaltına aldı. İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ifadeleri alınan aile üyeleri ve evlendirilmeye çalışılan erkek Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

EÜ Hastanesi sağlık emekçileri: Yoksulluk sınırının üstünde maaş istiyoruz

SONRAKİ HABER

Rusya ve Ukrayna arasında karşılıklı nükleer suçlamalar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa