05 Temmuz 2023 16:42

Kılıçdaroğlu'nun fezlekesi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında

Aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bulunduğu yeni yasama döneminde milletvekili seçilemeyenlere ait yaklaşık bin fezlekeden 400'ü Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına geldi.

Fotoğraf: TBMM

Paylaş

TBMM Başkanlığının 14 Mayıs seçimlerinin ardından iade ettiği, yeni yasama döneminde milletvekili seçilemeyenlere ait yaklaşık bin fezlekeden 400'ü, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına geldi.

Çoğu eski HDP milletvekillerine ait fezlekeler, Cumhurbaşkanlığındaki işlemin ardından Adalet Bakanlığına, buradan da soruşturmaların tamamlanması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosuna gönderildi.

Fezlekeler, "terör örgütü propagandası yapmak", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik", "kamu görevlisine hakaret" ve "iftira"nın da aralarında bulunduğu farklı suçları kapsıyor.

Aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bulunduğu eski milletvekillerine ait fezlekelere ilişkin soruşturmalar, başsavcı vekilleri aracılığıyla yürütülecek.

Başsavcıvekilleri, soruşturma kapsamında eski milletvekillerinin ifadesine başvuracak. Başsavcılık, yeterli delil elde edilmesi halinde eski milletvekilleri hakkında dava açacak.

Halen Adalet Bakanlığında bulunan yaklaşık 600 fezlekenin de önümüzdeki günlerde başsavcılığa gönderilmesi bekleniyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

"Ortadan Başlamak" sergisine saldırı | "Her türlü eleştiri ile yüzleşmek sanatın en büyük talebidir"

SONRAKİ HABER

İmamoğlu'nun "değişim manifestosu" MYK gündemine alınmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa