05 Temmuz 2023 22:56
Son Güncellenme Tarihi: 06 Temmuz 2023 00:14

TİP milletvekilleri Can Atalay için Genel Kurulu terk etmeme eylemine başladı

TİP milletvekilleri, tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için TBMM Genel Kurulu’nu terk etmeme eylemi başlattı.

Fotoğraf: @erkbas/Twitter

Paylaş

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, milletvekilleri Sera Kadıgil ve Ahmet Şık, tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için TBMM Genel Kurulu’nu terk etmeme eylemi başlattı.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Erkan Baş, milletkili seçilen Can Atalay'ın hala Silivri'de esir tutulduğunu, konuyu Meclis Başkanlığı düzeyinde gündeme getirmek için çabaladıklarını ancak hukuksuzluğun devam ettirildiğini ifade ederek "Biz artık buna sessiz kalmamak gerektiğini düşünüyoruz. Zaten çok ağır bir deprem yaşamış Hatay halkının sabrı taşmış durumda. Yarın Hatay’ın bütün mahallelerinde, milletvekillerini özgürlüğe kavuşturmak için oturma eylemi gerçekleştirecekler. Biz de Hatay halkının bu eylemine Genel Kurul çalışmaları nedeniyle katılamıyoruz ama onların yanında olduğumuzu göstermek için -şu anda Genel Kurul kapatılacak- Genel Kurulu terk etmeyeceğiz. Milletvekilimiz Can Atalay’ın özgürlüğüne kavuşması anına kadar Türkiye’nin her yerinde halkın ve Meclis'in iradesinin gasbedilmesine karşı sesimizi yükselteceğiz." dedi.

EMEP VE YEŞİL SOL PARTİ'DEN DESTEK

TİP milletvekilerine Yeşil Sol Parti ve Emek Partisi milletvekilleri ile CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala da destek verdi.

Emek Partisi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Hatay Milletvekili Can Atalay hala Silivri'de tutuluyor. Bugün Meclis Genel Kurulunu terk etmeyen TİP Milletvekilleri ile birlikte #CanAtalayaÖzgürlük sözümüzü büyütüyoruz." ifadelerine yer verildi.

Yeşil Sol Parti'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Gezi tutsağı Can Atalay Hatay halkının iradesi olarak Meclis’te olmalı. İrade gaspından vazgeçin, Can Atalay’ın rehineliğine son verin!" denildi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hatay’da ormanlara girişler yasaklandı

SONRAKİ HABER

Van'da Samancılar sitesinde çıkan yangın kontrol altına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa