07 Temmuz 2023 15:30

Sağlık emekçileri düşük zamma karşı iş bıraktı: Yoksulluk sınırı altında yaşamayı kabul etmiyoruz

Açıklanan memur maaşı zam oranına tepki gösteren Genel Sağlık-İş üyeleri 1 gün iş bıraktı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Genel Sağlık İşçileri Sendikası (Genel Sağlık-İş), açıklanan memur maaşlarına yönelik birçok ilde 1 günlük iş bıraktı.

İzmir Katip Çelebi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapılan eylemde, "Konuşma zamanı bitti, emeğimizin karşılığını almak istiyoruz", "Yoksulluk sınırı altında yaşamayı kabul etmiyoruz", "Sermayeye değil, emekçiye bütçe" pankart ve dövizleri açıldı.

Açıklamayı yapan Genel Sağlık-İş İzmir Şube Sekreteri Ali Kemal Akgül, kamu emekçisinin, eğitimin, nitelikli işin değersizleştirildiği sisteme karşı sahalarda olduklarını belirterek, 81 ilde iş bıraktıklarını söyledi. Zam ve oranlar konusunda aynı tiyatroların her sene tekrar edildiğini ifade eden Akgül, en düşük devlet memuru maaşının 35 bin TL üzeri olması gerektiğini hatırlattı.

Akgül, eğitim ve yapılan işin niteliğine göre adil bir skalanın belirlenmesini, 6 aylık “Sözde” enflasyon farkı uygulamasına son verilerek, aylık bazda güncelleme yapılmasını, tüm sağlık profesyonelleri için emekliliğe yansıyacak tek kalemde maaş ve daha birçok özlük hakkı taleplerini defalarca dile getirdiklerini anımsattı.

“ÜCRETLİ KÖLE OLMAYACAĞIZ”

Ankara'da Ulus Meydanı'nda toplanan sağlık çalışanları, acil hastalar ve ağır hastaların sağlık hizmetini aksatmayacak şekilde yapılan iş bırakma eylemine ilişkin basın açıklaması yaptı. Sendika üyeleri, 'Geçinemiyoruz', 'Vazgeçmiyoruz, hakkımızı istiyoruz' yazılı pankart ve dövizler taşıyıp, "Devletin memuru yoksul olamaz", "Ücretli köle olmayacağız" sloganları attı.

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Derya Uğur, Meclis'e sunulan zam teklifini eleştirerek, "Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunulan memur maaş artışı önerisi, memurların açlık, yoksulluk ve sefalete mahkumiyeti için atılan tehlikeli bir adımıdır. Tehlikelidir, çünkü toplumsal barışı tehdit etmektedir. Yaşayabilmek artık imkansızdır. İnsanın sağlıklı yaşaması, daha da önemlisi yaşaması için 'gece gündüz' demeden var gücüyle çalışan sağlık emekçileri, aldığı maaşlarla geçinemediği için daha fazla çalışmaya, daha fazla nöbet tutmaya mecbur bırakılmaktadır. Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri, insan onuruna yaraşır yaşam ve çalışma koşullarına kavuşana kadar her alanda mücadele edeceğiz" diye konuştu.(İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

“Parklarda Caz” Beylikdüzü’de

SONRAKİ HABER

Mısra Öz: Artık hukuku, adaleti gasbetmeyi bıraksınlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa