8 Temmuz 2023 21:16

Eyüpsultan'daki Pirinççi deresinde kötü koku şikayeti

İstanbul Eyüpsultan'daki Pirinççi deresinin rengi kirlilikten değişti. Yurttaşlar Arnavutköy’deki taş ocakları ve fabrika atıklarının kirlettiği dereden gelen kötü koku sorununun çözülmesi istiyor.

Eyüpsultan'daki Pirinççi deresinde kötü koku şikayeti

Fotoğraf: DHA

İstanbul Eyüpsultan'daki Pirinççi deresinin rengi kirlilikten değişti. Kötü kokular da gelmeye başlayan dereyi Arnavutköy’de bulunan taş ocakları ve fabrika atıkları kirletiyor. Pirinççi köyü sakinleri kötü koku sorununun bir an önce çözülmesini istiyor.

Eyüpsultan’da bulunan Pirinççi Deresi'ni çevre sakinlerinin iddiasına göre, Arnavutköy’de Bolluca ve Boğazköy’de bulunan taş ocakları ile çevredeki fabrika atıkları kirletiyor. İstanbul'un içme suyu kaynaklarından olan Alibey Barajı'nı besleyen Pirinççi Deresi'nin, yağmurun da etkisiyle rengi değişti. Dere ağır bir koku yaymaya başladı.Pirinççi köyü sakinleri, sorunun bir an önce çözülmesini istiyor.

“BURANIN ISLAH OLMASINI İSTİYORUZ"

Pirinçci köyü sakinlerinden İsmail Bayraktar, "Arnavutköy'ün bütün akan buraya geliyor. Bunun tedbir alınması lazım. Tabii ki buradan köyden geçtiği için Pirinçci’nin adı geçiyor ve bununla biz büyük sıkıntı yaşıyoruz. İSKİ ile olsun havza korumayla olsun biz büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Bunun bir an önce çözülmesi lazım. Sade Pirinçci köy bölgesi değil. Buradan Pirinççi'den yukarısı Boğazköy, Bolluca, Arnavutköy'e kadar incelenmesi lazım. Kaynak nereden geliyor, nereden kirleniyor? Bunu tespit etmeleri lazım. Kimsenin çalışma yaptığı yok. Biz kirletiyormuşuz gibi gözüküyoruz. Ama bunun kaynağına inilmesi lazım. Bu dere nereden kirleniyor? Fabrikalar var. Taş ocakları var. Bolluca, Boğazköy. Bunlar büyük yerleşim yerleri yani. Buranın bütün şeyi bu dereye geliyor. Bir yağmur yağdığı zaman zaten bütün alıp oradan buraya getiriyor. Bu köyden geçiyor. Sadece bununla da bitmiyor. Bizim köyümüzün içinden şurada mahallenin içinden akan bir deremiz var. Buranın ıslah olmasını istiyoruz. Lağımlar akıyor. Foseptik çukurları yok.     Bununla ilgilenen kim ? Kimse yok " dedi.

"BURADAN DA AŞAĞIYA GİTTİĞİ ZAMAN SİMSİYAH DERE AKIYOR”

Derenin yakınında oturan Sinan Dırama ise, "Kanal içerisinde gözüküyor bu, ama öyle bir şey yok. En büyük pislik oradan yukarıdan toplanıyor. Bütün bayırların pisliği. Yukarılardan geliyor yani dağlardan, bayırlardan tabii ki ondan sonra yukarıdan gelen mesela Terkos Barajı eskiden akardı. Hiçbir şey yoktu. Ama ne zaman Terkos Barajı kesildi. Dediği gibi arkadaşın taş ocakları yukarıdaki köylerin bütün pislikleri buraya toplanıyor. Buraya toplandıktan sonra da İSKİ ile dediği gibi sorunlar başlıyor. Ben orada sinekten, pislikten oturamıyorum. Sürekli elimde sinek ilacı bununla geziyorum. Yukarıdan aşağıya ne kadar köy varsa hepsinden ıslah çalışması olması lazım" dedi. (DHA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yasak çuvala sığmıyor

Yasak çuvala sığmıyor

KAMUAR’ın hesaplamalarına göre son bir yılda meyve fiyatları yüzde 154.5, sebze fiyatları yüzde 116.5, gıda fiyatları ortalama yüzde 70 arttı. Hane halkının bir yıl sonrası için enflasyon beklentisi yüzde 59’u, işçilerinki ise yüzde 62’yi aştı. Emekçiler için bıçak kemikte! Yasak, tutuklama, işten atma tehdidi işçilerin harekete geçmesini durduramıyor.

Has Çuval 37 ülkeye ihracat yapıyor.

İstanbul Sanayi Odası nın ikinci en büyük 500 listesinde.

Has Çuval'ın iki fabrikasında 600 işçi fiili greve katıldı

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Erdoğan: Dünya bir imtihan yeridir, ekonomik zorluklar gelip geçer.

Evrensel'i Takip Et