09 Temmuz 2023 15:48

Eskişehir'de Onur Haftası için bir araya gelenler gözaltına alındı

Eskişehir'de Onur Haftası için bir araya gelen yurttaşlar, daha basın açıklaması yapılamadan gözaltına alındı. EMEP ve TİP'lilerin de gözaltına alındığı müdahalede bazı kişilere ters kelepçe yapıldı.

Fotoğraf: Anıl Andaç Duru/Evrensel

Paylaş

Eskişehir'de Onur Haftası için bir araya gelip basın açıklaması düzenlemek isteyen yurttaşlar polis müdahalesi ile gözaltına alındı.

Henüz basın açıllaması başlamadan yapılan müdahelede birkaç kişi yere yatırılarak ters kelepçe uygulandı.

Eskişehir valiliği, Eskişehir'de Onur Haftası kapsamında düzenleyeceği her türlü yürüyüş basın açıklaması ve etkinliği yasaklamıştı.

Açıklamaya destek vermek için alanda bulunan EMEP ve TİP üyesi Eskişehirliler de gözaltına alındı.

AKŞAM SAATLERİNDE SERBEST BIRAKILDILAR

Gözaltına alınanlar ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından yaklaşık 8 saat sonra serbest bırakıldı.

Öte yandan Yaşam Bellek Özgürlük Derneği Eş Başkanı Nurettin Aldemir, gözaltılara ilişkin açıklama yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında detaylıca polisin tutumu, gözaltına alma sırasında yaşananları aktaran Aldemir, gözaltına alınanlardan ikisinin ise avukat olduğuna dikkat çekti. Yere yatırma ters kelepçe gibi uygulamaların "işkence" olduğunu ifade eden Aldemir, gözaltına alınanların telefonlarına hemen el konulduğunu, haberleşme haklarının engellendiğini, ifade süreçlerinin ise iradi olarak uzun tutulduğunu belirtti.

Konuyla ilgili dava açacaklarını da ifade eden Aldemir, açıklamasının sonunda şu ifadelere yer verdi: "Sormak isteriz, ey yasakçı zihniyet bu LGBTİ+’lar size ne yaptı? Bilesiniz ki bu ülke kültürel dokusuyla, inanç sistemiyle, toplumsal cinsiyet kimliğiyle çeşitlilik içindedir. Sizin tekleştirmeye, yok saymaya gücünüz yetmez! Çağrımızdır: Baskıcı, ayrımcı politika ve uygulamalarınızdan vaz geçin; insan hakları standartlarına geri dönün; zira uygulamalarınız suç kapsamındadır." (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

15 yaşındaki çocuk mahkeme kararıyla evlendirilmek isteniyor: Bakanlık inceleme başlattı

SONRAKİ HABER

Tutuklu gazeteci Serdar Altan: Herkesi sesimize ses katmaya çağırıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa